Új import lehetőségek, Kína egyre közelebb

0
913
Kínai import lehetőségek
Photo by Tom Fisk from Pexels

Magyarország és Kína kereskedelmi kapcsolatai az évek folyamán jelentősen erősödtek. Szijjártó Péter egy nemrég adott interjúban elmondta, hogy már 2 közvetlen légi járat köti össze a két országot, a kínai cégek hazai befektetéseinek összértéke meghaladta a 4,5 milliárd dollárt, négyszeresére nőtt a kínai turisták száma, valamint elindult az első közös magyar-kínai egyetemi program. Mára elmondhatjuk, hogy Kína vált Magyarország első számú kereskedelmi partnerévé az EU-n kívül.

A kormány további beruházásokat jelentett be, melyek újabb utat nyitnak a kínai import lehetőségeinek. Alapvetően 3 módja van a különböző kínai termékek behozatalának. A legdrágább a légi fuvarozás, mely nagyon gyors, de csak kis méretű értékes termékek szállítására ajánlott. Vonattal is megoldható, de a legköltséghatékonyabb a hajó. Magyarországnak nagy szüksége van tengeri kikötőkre, éppen ezért Olaszországban vásárolt egy 300 méteres partszakaszt a Magyar Állam. A Triesztben létesítendő tengeri kikötő újabb lehetőségeket hozhat az Ázsiából érkező és az oda irányuló kereskedelemi forgalom növelésében.

Nem egyszerű, de Kínából minden beszerezhető a nagy profit reményében. Úgy is mondhatnánk, hogy a kínai import a kereskedelem extrém sportja. Az importőr cégek bármilyen termékkört be tudnak hozni, akár ipari gépek, gyártó sorok, traktorok, cnc gépek, termelőeszközök. A Jazzy Rádió Hello business! című műsorában a kínai import szépségeiről hallhatunk az alábbi interjúban.

Interjú a Trend Store ügyvezető igazgatójával