HOTDOGKönyvHíres színészek és kedvenc könyveik

Híres színészek és kedvenc könyveik

Ha sorra vennénk a szabadidős elfoglaltságokat, akkor sajnos tény, hogy az olvasás méltatlanul hátulra szorulna a listán. Vannak, akik időhiányra hivatkozva döntenek más elfoglaltságok mellett, mások számára egészen egyszerűen a könnyen fogyasztható YouTube tartalmak és a filmek bizonyulnak megfelelő szabadidős programnak. Az influencerek és a hírességek szerepe azonban mindebben nem alábecsülendő, hiszen véleményvezérként akár abba az irányba is alakíthatnák a világot, amikor még értékkel bírtak a könyvek és az olvasás. Híres színészeink között szép számmal akadnak ugyanis olyanok, akik nem titkoltan rajonganak a jó könyvekért.

A bárányok hallgatnak és még sok más nagyszerű thriller főszereplője, Anthony Hopkins könyvválasztásaiban sem okoz csalódást. Dietrich Bonhoeffer: Börtönlevelek című alkotása mellett szívesen választja F.Scott Fitzgeraldtól a filmvásznon is megelevenedett A nagy Gatsby-t. Charles Darwin: A fajok eredet éppen úgy megtalálható könyvespolcán, mint Albert Einstentől az Ideas and Opinions.

Emma Watson könyvválasztásai már csak korosztályából fakadóan is a fiatalok számár bizonyulhatnak remek döntésnek. Stephanie Meyer Twilight sorozatát éppen úgy kedveli, mint Patti Smith Kölykök című könyvét. Ayn Rand: Az ősforrás, John Green: Csillagjainkban a hiba szintén szívesen választott alkotásai, de például Kazuo Ishiguro: Napok romjai című könyve is megtalálható a színésznő kedvencei között, mely már egy egészen más kategória, mint a Twilight.

Hugh Jackman színészi képességeihez kétség sem férhet, s ha éppen nem A legnagyobb showman című film zenéivel turnézik, akkor olyan könyvek kerülnek elő könyvespolcáról, mint John Steinbecktől az Érik a gyümölcs, vagy Hermann Hesse tolmácsolásában a Sziddhátra. Nelson Mandela: A szabadság útján szintén olyan olvasmány, amely nagy kedvencének számít.

Míg Tom Hanks Dosztojevszkij Bűn és bűnhődésére esküszik, addig Jennifer Lawrence Hunter S. Thompson Rumnaplója mellett Jeannette Wallstól Az üvegpalota című könyvet is szívesen a kezébe veszik. Jennifer kisasszony is kedveli az oroszokat, így Lev Tolsztoj Anna Kareninája is biztos szereplője könyvespolcának. Szereti a Harry Potter sorozatot, de Philippa Gregory: A másik Boleyn lány is kedvelt részéről.

Daniel Radcliffe kedvenc regénye Bulgakov Mester és Margaritája. S hogy vajon mit szeret olvasni Stephen King, aki maga is az írás nagymestere? William Goldingtól A legyek ura nagy kedvencének számít. A Karib-tenger kalózainak főszereplője, Johnny Depp James Joyce Ifjúkori önarcképét olvassa, de Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban is kedvencei közé tartozik. Nem csoda, hiszen hatalmasat alakít az azonos címmel készült filmben.

Kedvenceink is szakítanak időt tehát arra, hogy néha elvonuljanak a világ elől egy jó könyv társaságában. Ha valaki, akkor ők aztán pontosan tudják, hogy mennyire fontos ez a harmónia és a magánszféra megőrzésének érdekében. Klasszikusok vagy napjaink bestsellerei- tulajdonképpen mindegy is. A lényeg, hogy megtaláld benne azt a pluszt, ami hozzáad mindennapjaidhoz, motivál, inspirál, új energiákkal tölt fel, vagy egyszerűen csak segít kikapcsolni.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek