HOTDOGKönyvAntik könyvek eladása Budapesten – Mik a lehetőségek?

Antik könyvek eladása Budapesten – Mik a lehetőségek?

Az olvasás szerelmeseinek a jó könyvek igazi értékkel bírnak. Van azonban az a könyvmennyiség, amivel még a könyvmolyok sem bírnak el. A kevésbé tetsző regények, vagy a hagyatékból maradt antik könyvek egyaránt anyagi lehetőségeket rejtenek magukban. Milyen megoldások adódnak a könyvfelvásárlás kapcsán?

Nem csak az antik lehet értékes!

Az antik, használt, újszerű állapotban levő könyveket helyszínre történő kiérkezés alkalmával értékeli fel a szakember. Az országos kiszállásnak és elszállításnak köszönhetően akár nagymennyiségű, használaton kívüli, vagy tetszésedet nem elnyert könyvtől szabadulhatsz meg. Sokan egy költözés alkalmával mérik fel, hogy tulajdonképpen mennyi könyv is tartozik gyűjteményükhöz. Mások a padláson találnak porosodó, ám értékes régi köteteket. Nem ritka, hogy a hagyatékból származó könyveknek keresnek új tulajdonost, lehetőség szerint egyetlen elszállítás alkalmával.

Ha egyben adnád el

Ugyan a könyvek értékesítése az online platformokon, apróhirdetési oldalakon is lehetséges, de kicsi az esélye annak, hogy egyben sikerül túladnod az értékesíteni kívántakon.  A Diófa Antikváriumnak antik könyveidet is eladhatod. Akár fényképet küldhetsz előre, így az esetleges árakról is szó eshet már a helyszínre érkezést megelőzően.

A könyvek a mai napig sokak rajongásának tárgyát képezik. Egy jó regény régi kiadásban különleges értékkel bírhat, de a sorozat részeként kínált darabok is nagy népszerűségnek örvendenek. Az antik könyvekről laikusként talán nem is tudod, mennyit érhetnek, éppen ezért jön jól egy szakember, aki felbecsülni annak értékét az állapot tükrében is.

Könyvek másodkézből

Az antikváriumok a főváros számos pontján megtalálhatóak, és hűen szolgálják évek óta a könyvek rajongóinak igényeit. Ha magad is értékesíteni kívánnál, érdemes olyan profikhoz fordulni, akik a helyszínre érkezve dolgoznak a felvásárláson, hogy Te is jól járj, és a vásárlónak is megérje az országosan történő kiszállás.

Helyszínre érkező könyvfelvásárlás

Érdemes tehát átnézni gyűjteményedet, vagy például esetleges bevételi forrásként tekinteni a hagyaték részét képező, akár jelentős méretű gyűjteményre. Könnyen lehet, hogy ami Számodra már nem jelent opciót a tárolást illetően, az másoknak nagy örömet okoz majd. Használd ki a helyszínre érkező könyvfelvásárlásban rejlő lehetőségeket!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek