HOTDOGDivatHogyan vigyázzunk a férfi sneaker cipőkre, hogy mindig jól nézzenek ki?

Hogyan vigyázzunk a férfi sneaker cipőkre, hogy mindig jól nézzenek ki?

Hogyan frissítsük fel a férfi sneaker alternatívákat? Lehet-e őket mosógépben mosni, és mit kell tenni, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljanak? Mindezekre a kérdésekre megtalálja a választ legújabb útmutatónkban. Íme, néhány bevált és biztonságos módszer a snekaerek tisztítására, amelyeknek köszönhetően igazán sokáig élvezheti kedvenc párosát!

A sneaker mosható mosógépben?

A sneaker az a típusú lábbeli, amely soha nem megy ki a divatból. Fogadunk, hogy van legalább egy pár a ruhatárjában, és szinte mindig ezt hordja. Nincs ebben semmi különös, mert az ilyen típusú cipők nemcsak kényelmesek, hanem sokoldalúak is. Nagyon sokféle stílushoz passzolnak, így akár tipikus sportos outfitekkel, akár valamivel elegánsabb, hétköznapi casual öltözékekkel is remek stilizációt alkothatnak. Pedig a mindennapi viselet miatt a sokszor csak egyszerűen tornacipőknek titulált sneakereknek nem könnyű az élete – a foltok és szennyeződések elég hamar megjelennek rajtuk, és nem mindegyiket lehet könnyen eltávolítani. Kezdjük az alapkérdéssel: mosható-e a férfi sneaker gépben? Bizonyára sok történetet hallott már arról, hogy milyen nagyszerűen néznek ki egyes tornacipők gépi mosás után. Sajnos kevés az igazság egy ilyen sztoriban, mert egy ilyen „ápolás” egyszerű módja annak, hogy egyszer s mindenkorra elbúcsúzzunk kedvenc cipőnktől. Miért olyan rossz ötlet a tornacipőket mosógépben mosni? Először is, a ragasztó, amely a talpat a felsőrészhez köti, a tisztítószerek hatására elveszítheti tulajdonságait. Ennek eredményeként a cipő egyszerűen szétesik, talán nem az első mosás után, de ez csak idő kérdése. Másodszor, a túl magas hőmérséklet zsugorodáshoz és torzuláshoz vezethet a felsőrésznél, harmadszor pedig a cipő színe kifakulhat. Röviden: néhány mosógépben végzett mosás után a kedvenc cipője valószínűleg a gyors amortizáció következtében nem lesz többé hordható.

Hogyan kell megfelelően tisztítani a férfi sneaker cipőket?

Szerencsére a férfi sneaker cipők tisztítása nem olyan nehéz, csak be kell tartania néhány alapvető szabályt. Egy puha cipőkefe a legjobb a foltok és szennyeződések eltávolításához a talpról és a felsőrészről. Ha éppen nincs kéznél, használhat egy régi fogkefét, de hosszú távon nem árt felszerelkezni egy speciális cipőtisztító készlettel, természetesen kifejezetten az adott modell anyagához mérten. Az ilyen szerek nemcsak hatékonyan távolítják el a port és a szennyeződéseket, hanem megvédik a lábbelit a nedvességtől, a foltoktól és a szennyeződés felsőrészbe történő integrálódásától. A legproblémásabb a hálóból vagy velúrból készült cipők tisztítása lehet. Ezek kényes anyagok, amelyek különös gondosságot igényelnek. A hálós cipőknél egy finom kefe segíthet, amely eltávolítja a szálak közötti szennyeződést, ugyanakkor nem pöttyösíti az anyagot. Másrészt a velúr cipőt legjobb speciális radírral vagy mikroszálas kendővel felvitt finom tisztítószerrel tisztítani. Ennek köszönhetően nem hagy felesleges nedvességet a cipőn, és hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket.

Hogyan tisztítsuk meg egy fehér férfi sneaker cipőt?

Természetesen a fehér sneaker cipők azok, amik a leggyakoribb és legalaposabb tisztítást igénylik. Az ilyen modellek kétségtelenül nagyon stílusosnak tűnnek, különféle stílusú nadrágokhoz, pulóverekhez, kardigánokhoz vagy sportkabátokhoz is viselhetők. Sajnos optimális állapotban tartásuk sokkal több erőfeszítést igényel. A fehér tornacipők sárgulhatnak vagy szürkülhetnek, és a legkisebb folt is meglátszik rajtuk. Hogyan kezeljük ezt a problémát? Érdemes körülnézni a boltokban, és megfelelő szert vásárolni a fehér tornacipők tisztításához, impregnálásához. Az ilyen készítményt néhány havonta egyszer kell alkalmazni, hogy kissé felfrissítse a cipőt, és megvédje a nedvességtől és a szennyeződésektől. A megfelelő tisztító és ápoló készítményeket megvásárolhatja a CCC széles kínálattal rendelkező shopjában is, akár online, a karosszékéből, akár személyesen, az önhöz legközelebb eső üzletből.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek