HOTDOGFilmTe is Harry Potter rajongója vagy? Így tedd mágikusan varázslatossá az otthonod

Te is Harry Potter rajongója vagy? Így tedd mágikusan varázslatossá az otthonod

A Harry Potter-filmek huszadik évfordulója kapcsán ismét fókuszpontba került J. K. Rowling varázslatos világa. Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon ilyen lenyűgöző és misztikus lehet egy olyan világban élni, mint a Roxfort dimenziója. De jó hírünk van! Néhány ötletes kiegészítővel mi is megidézhetjük a varázslók és boszorkányok mágikus környezetét.

Sejtelmes lámpások a teraszon és a nappaliban

Igazán trendinek és varázslatosnak számítanak a különféle rusztikus hatású mécsestartók, lámpások és gyertyatartók. A nagy mágusok mindig ódon fények mellett írták a varázskönyveiket. Az ilyen lámpásokat egy kis kézügyességgel mi magunk is elkészíthetjük. Nincs másra szükségünk, mint egy akármilyen modern lámpásra, amit egyszerűen antikolóval lekezelünk. Viszont aki nem szeretne ezzel bajlódni, csodálatos lámpásokat, ódonnak ható gyertyákat, vagy elektromos világítások esetén égőket találhat az Alza kínálatában.

Selyem, brokát és bársonyos anyagok a lila, a fekete, a kék és a méregzöld színeiben

A Harry Potterben gyakori színeknek számítanak a kékes, lilás és méregzöldes árnyalatok – na meg a fekete. A varázslók és boszorkányok főleg ilyen színben pompázó öltözetet viselnek. Ennek oka van, hiszen a mágia színei főleg ezen árnyalatokból kerülnek ki. A méregzöld értelemszerűen a mérgek színe, a lila a spiritualitásé, amíg a sötétkék a sejtelmes égbolt sötétjét és a csillagokat juttatja eszünkbe. A fekete pedig alap mindenhez, hiszen a fekete szín hagyományosan az okkult, vagyis a rejtett tudás szimbóluma. Ha igazi misztikus hangulatot szeretnénk a lakásunkban, használjuk bátran ezeket a színeket. Ne féljünk attól, hogy túl sötétnek fog hatni, a többi ajánlott kiegészítő mellett igazán elegáns és mágikus hatást fognak kelteni.

Misztikus állatok és növények festményeken, szobrokon és kiegészítőkön

Az állatábrázolások és az jellemző élőlények is ikonikusak a Harry Potter-filmekben. Ezek egyik része fantázialény, mint például a sárkány vagy a baziliszkusz. Másik részük viszont a misztikus népi hiedelmekhez, na meg az alkímiához köthető. Ilyen lények a macska, a varangy, a bagoly és a nagy fekete kutya többek közt. Használjuk bátran ezeket az állatszimbólumokat a mágikus enteriőrünkben akár különféle nyomatokként vagy mintákként. A növényekkel meg igazán nincs gondunk: szinte mindegyik gyógynövény része a boszorkánykultúrának.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek