Ezek a legtöbbet kaszáló filmek

0
891

Az online elérhető filmek sokak számára teszik lehetővé, hogy kedvenceiket otthonuk kényelmében élvezhessék, de legalább ennyien döntenek a mozilátogatás mellett. Különösen igaz ez napjaink népszerű és látványos filmjeire, melyek esetében egészen más élményt kaphatunk a moziban, mintha otthon izgulnánk végig a történeteket. A mozi pénztáraknál néha elképesztő összegeket kaszál egy-egy film. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy mely alkotások voltak az elmúlt évek legnyereségesebb darabjai.

Avatar

Ugyan tíz év eltelt az Avatar óta, de még mindig áll az, hogy ez a legnyereségesebb mozi az elmúlt időkben. James Cameron sci-fije elképesztő látványvilágot tár a filmnéző elé, és Pandora különleges részleteit látva szinte elhisszük, hogy valóban létezik mindez. Tény az is, hogy napjaink blockbusterei sem tudják felülmúlni látványban és néhol bizony történetben sem az Avatart. Közel 2,8 milliárd dolláros bevételt tudhat magáénak.

Bosszúállók: Végtelen háború

A Marvel filmek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek a filmrajongók körében, de az elmúlt évek tapasztalatai szerint e területen is mellé lehet lőni. Nem így történt ez azonban a Bosszúállók: Végtelen háború esetében. A 2018-as film 2,04 milliárd dollárt kaszált, ez pedig nem csak a látványvilágnak köszönhető, hanem annak is, hogy a sok korábbi Marvel film ebben a részben nyer igazán értelmet, és itt futnak össze a szálak. Egyébként az első Bosszúállók is rendkívül kedvelt volt, amit más sem mutat jól, mint az, hogy 10.5 millió dollárt hozott.

Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész

J. K. Rowling Harry Potter regényeinek utolsó kötete két részletben került a filmvászonra. A cél részben nyilván az is volt, hogy még egy bőrt sikerüljön lehúzni a sztoriról. Ez tökéletesen sikerült, ugyanis a 2011-es rész végén a grandiózus összecsapásra rengetegen voltak kíváncsiak. 1,34 milliárd dollárt hagytak a mozi rajongói a kasszáknál összesen.

Jégvarázs

A listára felkerült a Jégvarázs is, mely kedveltségét elsősorban slágereinek és persze igényes kivitelezésének köszönhette. A Let it Go nem csak a gyerekek, hanem a mesevilágot kedvelő felnőttek körében is népszerű. Világszerte 1.3 milliárd dollár értékben bizonyította a Disney-mese, hogy lehet újat alkotni a műfajban.

Amerika Kapitány: Polgárháború

Marvel film a legjavából, és a bevételek tekintetében ez is szépen hozta a számokat. 1.15 milliárd dollár bevételre tehetett szert.

Transformers: A kihalás kora

Vannak, akik kedvelik a Transformers filmek e darabját, mások kifejezetten egy rosszul sikerült alkotásnak tartják. Annyira azért mégsem lehet rossz, ha világszerte 1.1 milliárd dolláros bevételre tett szert az. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy nem egy mintapéldáját láthattuk már az elmúlt években, amikor a látványos, régóta várt filmek is csalódást okoztak a nézőközönségnek, és ugyanakkor méltatlanul alulértékelt alkotások mellett mennek csak úgy el a filmrajongók.