HOTDOGUtazásA napsütötte Törökország

A napsütötte Törökország

Törökország izgalmas vidéke tökéletes választás a gyermekes családok, a romantikázni vágyó párok, a bulizni kívánó fiatalok és történelem csodálói számára is egyaránt. Itt mindenki megtalálhatja a számításait, ugyanis a mediterrán, puha homokos tengerpartok, a minőségi szálláshelyek, a gazdag kultúra, a színes szórakozási és sportolási lehetőségek, valamint az egyedülálló természeti látnivalók minden igényt kielégítenek. Válaszd te is úti célnak Törökország varázslatos vidékét!

Törökország népszerűsége évről-évre egyre nő a magyar turisták körében, nem véletlenül, hiszen remek kikapcsolódási lehetőségeket biztosít a térség. Az ország különböző helyszínein a kristálytiszta tenger, az ókori romok, a hangulatos városok és a magas minőségű szolgáltatást nyújtó szállodák hatalmas vonzerőt jelentenek. A tiszta, rendezett tengerpartok, a napsütötte, mediterrán éghajlat, valamint a török vendégszeretet a kiváló nyaralás biztosítékai. A legnépszerűbb török üdülőhelyek közé tartozik Isztambul, amely évszázadokon keresztül a világ egyik legfejlettebb birodalmának a központja volt, Alanya, amely csodás tengerparttal és gazdag történelemmel várja látogatóit, Antalya, amely a legszínesebb szórakozási lehetőségeket kínálja a mediterrán hangulatával együtt, de említést érdemel Belek, Kemer, Side és Bodrum is.  Ám cikkünkben egy kevésbé ismert, ám annál varázslatosabb helyszínt mutatunk be.

Turunç, a nyugodt üdülőparadicsom

Turunç hangulatos üdülőközpontja a török Égei-tenger partján, 20 km-re Marmaris városától található. A település neve „narancsligetet” jelent, ami nem meglepő, hiszen vidékén rengeteg illatozó narancsfa lelhető fel, de ezen kívül szilva és gránátalma is bőven terem a környékén. Turunç egy csendes falu, rendkívül szép természeti környezettel, fenyőerdővel borított hegyek szegélyezik. A helyszín azok számára a legideálisabb úti cél, akik a nyugodt és pihentető nyaralást preferálják, s akik csupán friss levegőre és kristálytiszta tengervízre vágynak. Gyermekes családok számár is tökéletes választás. Persze, azért szórakozási lehetőségek is adottak bőven, például esténként árusok lepik el az utcákat, ilyenkor ellepi a települést a hamisítatlan török miliő, emellett éttermek és bárok várják vendégeiket. Az üdülőhely egy festői öbölben fekszik, melyet hegyek vesznek körül. A helyi strand, a Turunç Beach homokos és kavicsos partja mintegy fél kilométer hosszúságú. A partszakasz rendkívül tiszta, ezért Kék zászló díjjal jutalmazták.

Annak ellenére, hogy az üdülőparadicsom viszonylag kicsi, sok a látnivaló és a turisták itt biztosan nem unatkoznak. Számos sportolási lehetőség, mint például jet-skizés, lovaglás, hegymászás, búvárkodás is adott a helyszínen. A fiatalok felfedezhetik a helyi diszkókat, de aki ennél többre vágyik, könnyen átutazhat a közeli Marmaris városába, ahol minden este javában zajlik az élet.

Érdemes felfedezni Turunç idilli, napsütötte települését és élvezni az autentikus török miliőt!

A helyi időjárásról

Törökországban az időjárás változatos, ugyanis a nagy kiterjedés és szintkülönbségek jelentős hőmérsékletbeli eltéréseket eredményeznek. Szubtrópusi éghajlat uralkodik, a forró nyár és a csapadékos tél jellemzi az országot. Az Égei-tenger és a Földközi-tenger partján található idegenforgalmi területeken május elején kezdődik a szezon. A török part teljes hossza eléri a 7 200 km-t. Nyáron a levegő hőmérséklete 30°C felé, a tengeré pedig 27°C-ig emelkedik. Az Égei-tenger partján több növényzet található, emiatt az érzékelhető hőmérséklet néhány fokkal alacsonyabb. A napsütéses ősz ideális városnéző kirándulásokhoz vagy sportokhoz.

Válaszd Te is Törökországot!

Törökország sokszínűsége vitathatatlan, mint ahogyan az is, hogy rengeteg embert vonz a világ minden tájáról. A sokoldalú vidéken mindenki megtalálhatja számítását, legyen szó luxus nyaralásról vagy egy pár napos kempingezésről. Válaszd bátran nyaralásod helyszínéül ezt a remek országot és böngéssz a legjobb törökországi utak között!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek