HOTDOGDivatA hátizsák az év egészében díjnyertes ötlet!

A hátizsák az év egészében díjnyertes ötlet!

A táskák világában évek óta a keresettség élén jár a hátra szabott modell, mely úgy kínál maximális kényelmet, hogy közben jó ránézni. A kézi és/vagy válltáska rajongói többnyire tartanak a váltástól, mondván, hogy a hátra szánt verzió bár tényleg praktikus, ellenben nem nyújt akkora fokú esztétikumot, mint a kézbe fogható, vagy vállra akasztható alternatíva. Még jó, hogy erre az aktuális trendhez igazodó darabok egy az egyben rácáfolnak!

A sportos öltözködés kelléktárán túl is van helye a háti pakknak?

De még mennyire, hogy igen. Az egyik leggyakrabban előforduló sztereotípia a témában, hogy a női hátizsák a sportos hölgyek kedvelt választása. Kizárólagosan. Aki pedig szívesebben öltözne elegánsan, annak maradnak a markolható, vállra biggyeszthető kollekciók. Igen ám, de ez nem több fals előítéletnél. Elég csak rápillantani a jelenlegi szezonra szóló modellekre és azonnal láthatóvá válik a színpompás valóság.

A hátitáska épp úgy kísérő kiegészítőjévé léphet elő az eleganciával átitatott mindennapoknak, mint a laza stílussal fűszerezett hétköznapoknak. A gyártók az anyaghasználat variálásával, a megjelenő formavilág sokoldalúságával egyaránt azt üzenik, hogy minden alkalom tökéletes alkalom a hordására!

Hogy honnan jött ez a köztudatba beleégett félreértés? Valószínűleg az iskolatáskák adták a közbeszéd alapját, miszerint ez az a kivitel, ami bár komfortos, de nem túlságosan látványos.

Mitől olyan közkedvelt a háti táska?

Természetesen kár lenne letagadni a benne rejtőző, praktikussággal, hasznossággal összefüggő előnyöket. Mert hogy azokból akad bőven. A pakolás leegyszerűsíthető a segítségével, mégpedig átlátható módon. A cipekedés nem jelenthet kihívást, ráadásul a háton eloszló súly sokkalta könnyebbnek tűnik, mint amit kézben vagy félvállon kell megmozgatni. Mondhatnánk persze, hogy amúgy nem feltétlenül érdemes telezsúfolni a zsákot, na de a női táskák rejtelmei közé tartozik, hogy „a minden is” fellelhető bennük. Ehhez pedig kétségtelenül elengedhetetlen a megfelelő nagyságú pakoló tér.

Mivel a karok szabadon mozoghatnak, így a sétálás, ügyintézés, bevásárlás stb. pofonegyszerűen megoldható, fennakadások és belógó táskafülek nélkül. Ami pedig a divatosságot illeti, erről tanúskodjanak a szezonra szóló ajánlatok!

Női Hátizsákok

Milyen ruhadarabokhoz passzol ez a táskatípus?

A női ruházat ezerféle lehet, kezdve a sportossal, zárva az elegánssal, miközben az árnyalatok végtelen skálája is felfedezhető. Ahogy arról fentebb említést tettünk kár lenne a hátizsákokat sportos kellékekként aposztrofálni, mert ennél jóval szélesebb spektrumot járnak be.

Úgyhogy kis túlzással élve bármilyen ruhaneműhöz társítható megfelelő modell, a lényeg az ízlés és stílusbeli egyezőség. Ez alól talán csak az estélyi ruha a kivétel, amivel valóban csak speciális kiegészítők harmonizálnak.

Melyek a szezon legkedveltebb színei?

Mivel az ősz szépen csendben megérkezett, s nyomában már érezhetően toporog a tél, így a sötétebb árnyalatok kedveltsége vitathatatlan. Viszont mindazok, akik tudatosan színt szeretnének csempészni a sok szempontból szürke hétköznapokba, ezt könnyedén megtehetik.

Tehát a feketén, barnán, szürkén vagy fehéren túl a rózsaszín, a kék, a bézs, a zöld is sikert arathatnak. Egyetlen mérvadó kritérium az egyéni ízlés. Ha ezzel épp rezonál az aktuális trend az szerencsés fordulat, de ha nem egészen, akkor sincsen baj. Mert az egyediség és annak megélése mindenkor, minden szezonban a divat felett áll!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek