HOTDOGUtazásVelencei karnevál – A buszos utazás előnyei

Velencei karnevál – A buszos utazás előnyei

A 2024-es Velencei Karnevál február 2-től 18-ig kerül megrendezésre. Bár a külföldi utazás alkalmával ma már a legtöbben a repülővel történő megközelítés mellett döntenek, ám a hazánkhoz viszonylagos közelségben fekvő úti célok akár autóval vagy busszal is elérhetők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a kényelmi szempontok miatt inkább választják a saját autó kínálta lehetőségeket, holott kevesebb stressz és fáradozás társul a buszos utazáshoz.

Velencei karnevál utazási iroda szerint „luxus körülmények között is utazhatsz busszal Olaszországba”. Az előre egyeztetett helyszíneken történő felszálláshoz az online foglaláson keresztül vezet az út. A megfelelő időpont kiválasztása, majd az adatok megadása után visszaigazoló email érkezik, az ellenértéket pedig 3 napon belül célszerű rendezni. Fontos, hogy lehetőség szerint már a visszaigazolás napján rendezzük az ellenértéket, ugyanis az átutalás hitelintézettől függően akár 1-2 napig is eltarthat.

A felsőkategóriás emeltszintű autóbuszok maximális kényelmet biztosítanak, a toalett használata pedig 3-4 óránként tartott szünetek esetén látogatható a legközelebbi benzinkúton, vendéglátóhelyen, kulturált körülmények között. A technikai szünet iránti igényt érdemes előre jelezni, így belátható időn belül lesz lehetőség a kiszállásra, kis pihenésre és toalett látogatására.

A magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal beutazhatnak Olaszországba, ezt tehát semmiképpen se hagyjuk otthon. S hogy milyen helyszíneken várják a programok a látogatókat? Az egyébként egész évben népszerű Velence a híres Karnevál alkalmával több helyszínen is izgalmas programokat kínál. A Szent Márk teret és a Szent Márk székesegyházat biztosan nem érdemes kihagyni, de az utóbbival szemközti közel 100 méter magas harangtorony is figyelmet érdemel a látványosságok között.

A Dózse-palota már megjelenésével is vonzza a tekintetet, és akkor még nem is beszéltünk a festészeti remekművekről, valamint a régi börtönről. S ha már Velence, akkor a Rialto híd és a Sóhajok hídja szinte a város jelképeivé váltak. Az utóbbi 1600-ban épült, és a törvényszéket köti össze a börtönnel. A rabok a hídon áthaladva vethettek egy utolsó pillantást a tengerre. Az épület köré számos legenda fonódik, ezért misztikumát és sajátos romantikáját máig őrzi.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek