HOTDOGDIYMire figyelj a cipőknél használat előtt ősszel és télen?

Mire figyelj a cipőknél használat előtt ősszel és télen?

A cipővásárlás tipikusan az a kategóriájú tevékenység, amely komolyabb anyagi befektetést igényel a részünkről, különösen, ha hosszútávon is maximális elégedettségre vágyunk. Mit jelent ez a gyakorlatban?

Nos, legyen szó akár a férfiaknak, akár a hölgyeknek készített darabokról, kizárólag az a cipő állja a sarat az időjárás és a környezeti hatások viszontagságaival szemben, és képes sokáig ellenállni az idő vasfogának, amely valóban prémium minőséget képvisel, nemcsak az anyaghasználata, de a kivitelezése terén is. Szerencsére, némi tájékozódással Te is felvértezheted magad a kellő tudással, és meghosszabbíthatod a cipőid élettartamát, illetve felkészítheted azokat az őszi-téli hónapokkal jár megpróbáltatásokra.

Vízvédő spray lehet a siker kulcsa?

A férfi divat színes spektrumon mozgó kínálata nincs híján a maszkulin energiát sugárzó, elegáns daraboknak sem. A férfiak, bár sosem vallanák be, közel olyan szenvedéllyel viseltetnek a cipők iránt, mint hölgytársaik. A kedvenc őszi-téli csizma vagy bakancs védelmében bizony a teremtés koronái sem restek bevetni a legjobb tudásukat. Az esővíz, a latyak és hó ellen használd nyugodtan az egyik leghatékonyabb nagyágyút, a vízvédő spray-t, vagy ahogyan sokan ismerik, a nano impregnáló sprayt. Pro tipp: fújd be az adott lábbelit közvetlenül vásárlás után, majd évente 2-3 alkalommal, ezáltal biztosíthatod annak teljeskörű védelmét.

Női divat

Mit tehetünk a bőr cipők megóvásának érdekében?

A férfi divat berkein belül a legkedveltebb darabok az eredeti bőrből készült modellek közül kerülnek ki. Nem véletlenül, a karakteres jegyeiről ismert bőr nemcsak időtálló anyag, de patinás szépségével kiemeli viselőjét a szürke tömegből. Ha a férfi divatban elmerülve Te is előszeretettel vásárolsz bőrlábbelit, kiemelten fontos, hogy annak védelme érdekében a lehető legjobb minőségű cipőkrémeket is bevesd. A cipőkrémek rendszeres használatával megelőzheted a finom anyag töredezését.

Milyen teendőkkel kell számolnod, hogy lábbelid higiénikus maradjon?

Természetesen nemcsak a legújabb kedvencedet kell megfelelő ápolásban részesítened, de a régi lábbelijeidről sem feledkezhetsz meg. A használt cipő fertőtlenítése lépésről lépésre kell történjen. Nem csupán a kellemetlen szagok eltüntetéséről beszélünk: a rendszeres használat miatt a cipőkben megtelepedő baktériumok és gombák veszélyt jelentenek az egészségedre is. Első lépésként cseréld ki a régi talpbetétet egy sokkal modernebb darabra: az antibakteriális talpbetétre, amely nemcsak a káros mikroorganizmusok megtelepedése ellen nyújt hatékony védelmet, de a zavaró szagokat is kiiktatja.

Szóba jöhet a mosógép?

Bár evidensnek tűnhet a használt cipőid mosógépben való tisztítása, mégis azt tanácsoljuk, ezt a lehetőséget inkább hanyagold, hiszen még a legkíméletesebb program is könnyen kárt tehet a méregdrágán vásárolt lábbelidben. Ha a cipők fertőtlenítése kerül terítékre, az akár online is rendelhető, hatékony fertőtlenítő spray-k használata sokkal okosabb megoldásnak bizonyul. Ezek a  speciális készítmények kifejezetten a használt cipők minden igényt kielégítő védelmében készülnek, így nem tesznek kárt a szóban forgó csukában. A spray felhasználóbarát alkalmazási lehetőséget nyújt, s azzal nemcsak a cipők belső, de külső részét is fertőtlenítheted. Mivel a fertőtlenítő spray-k széles spektrumot járnak be, vásárlás előtt tanulmányozd alaposan a termék leírását, és bizonyosodj meg arról, hogy a kiszemelt szer gombaölő tulajdonsággal is bír. Ne feledd, még az igazán prémiumminőségű készítményeket sem elég csupán egyszer használni annak érdekében, hogy garantálják a sikert.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek