HOTDOGDIYAjtó gyártás méretre: ezek a tervezés és a beépítés lépései

Ajtó gyártás méretre: ezek a tervezés és a beépítés lépései

Új ajtókkal dobná fel otthonát? Biztonságos bejárati ajtót keres, de speciális igényei vannak vele kapcsolatban? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lakásfelújítás és az építkezés során a nyílászárókkal összefüggésben mind többen választják a kimagasló minőséget. Ennek azonban előfeltétele az, hogy az érintett területre pontosan passzoljon a kiszemelt darab. Nem véletlen, hogy a profi cégek ma már erre is kiemelt figyelmet fordítanak.

 

A méretre történő ajtó gyártásnál különösen fontos a pontos tervezés. Vannak olyan régi ingatlanok, melyekhez ma már szinte lehetetlen a standard méretek között megtalálni az ideális nyílászárókat. Ilyenkor kerül fókuszba a méretre történő gyártás, melynek alapfeltétele a helyszíni szemle. A laikus megrendelőktől aligha lenne elvárható, hogy pontos adatokat adjanak meg, hiszen a lemérés is hozzáértést követel meg. A félreértések elkerülése végett tehát mindenképpen olyan nyílászáró gyártó cég mellett érdemes letenni a voksot, melynek szakemberei magától értetődő természetességgel egyeztetnek időpontot a helyszín megnézésére.

 

A bejárati ajtó nem csak a hőszigetelés szempontjából érdemel figyelmet, hanem a biztonsággal összefüggésben is. A korszerű zárszerkezettel rendelkező típusok garantáltan feladják a leckét az illetéktelen behatolóknak, akik rendszerint nem is boldogulnak azokkal. Fontos tehát, hogy a bejárati ajtó esetében ne a biztonságon spóroljunk. Hasonlóképpen lényeges a hőszigetelés és a hangszigetelés, mely utóbbi elsősorban a társasházi ingatlanok esetében jut szerephez.

 

Az ügyfelek gyakran érdeklődnek kifejezetten úgy az ajtók iránt, hogy határozott elképzeléseik vannak a nyílás módjával összefüggésben. A kis alapterületű előszobák esetében előszeretettel választják a lakástulajdonosok a kifelé nyíló bejárati ajtót. Az egyes helyiségek közötti nyílászárók megválasztásakor is többféle lehetőség áll rendelkezésre. A harmonika ajtók és a toló ajtók nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen ezek már kifejezetten magas színvonalon elérhetőek, esztétikus megjelenést garantálva.

 

A helyszíni felmérést követően megtervezésre kerül az ajtó, igény szerint többször is egyeztetve a megrendelővel, majd az elkészülést követően megtörténik a beépítés, mely a megfelelő céget választva gyorsan és gördülékenyen zajlik, felmerülő problémák és méretbeli eltérések nélkül.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek