HOTDOGDIYEzeket az ajándékokat otthon is elkészítheted

Ezeket az ajándékokat otthon is elkészítheted

Az ajándékozás gyakran állít kihívás elé bennünket. Míg a párkapcsolat első hónapjaiban különös gonddal választjuk ki a meglepetéseket, addig hosszú évek után már fogyni látszik a lendület. Egy régóta tartó barátságban is egyre nehezebb olyan megoldást találni, amivel örömet szerezhetünk és mégis a meglepetés erejével szolgálhatunk. Nem véletlen, hogy egyre többen vannak úgy vele, inkább saját maguk készítik el az ajándékot a bevásárlóközpontok sablon-meglepetései helyett. Tény az is, hogy talán saját magunk is az olyan kedvességeknek örülünk a legjobban, amelyekben benne van az ajándékozó személyisége, kreativitása és persze minden szeretete.

Az ajándékozás soha nem pénzkérdés, és bár egyes DIY projektekhez szükség lehet néhány alapvető alkotóelemre, melyeket üzletben vásárolhatjuk, de a dolog oroszlánrésze legtöbbször ránk vár. Lássuk, milyen apró, ám annál nagyobb meglepetést okozó ajándékokat készíthetünk el saját magunk, szinte fillérekből!

Kagylós képkeret

Mindannyiunk otthonában ott lapulnak a nyaralások, kirándulások során gyűjtött kagylók, de akár kreatív üzletekben is hozzájuthatunk olyan kagyló csomagokhoz, melyeket felhasználhatunk kreatív tevékenységre. Mindössze egy fa képkeret és egy erős ragasztó szükséges ahhoz, hogy egy kagylókkal dekorált képkeretet hozzunk létre. Kombinálhatod a keretet kavicsokkal, melyeket a közeli folyóparton is összegyűjthetsz. A dekorkavicsok szintén remek választásnak bizonyulnak. S hogy mi kerüljön a keretbe? Lehet egy közös fénykép, de akár a Pinteresten is keresgélhetsz, ahonnan akár egészen művészi hatású képeket is letölthetsz.

Tündérkert

A tündérkertek rengeteg rajongót tudhatnak magukénak. A virágokkal és dekor elemekkel összeállított mini kertek egészen különleges összhatást keltenek. Teleültetheted kaktuszokkal, vagy egyéb szobanövényekkel, ha pedig az udvarra helyezné majd el a kreatív megoldást a megajándékozott, akkor évelő vagy egynyári növényeket is ültethetsz bele. A virágok, és a kedves, szívhez szóló meglepetések szerelmesei számára garantáltan betalálhatsz egy ilyen ajándékkal.

Ajtódísz

A kreatív boltokban, webáruházakban rengeteg koszorú alapot találhatsz, néhány száz forintért. Boríthatod azt textillel, de számos olyan alkotóelemet, száraz virágot megtalálhatsz az üzletekben, melyek kreatív ajtódíszek készítésekor hasznosak. Érdemes a természetes is segítségül hívni, ugyanis a kagylók, a kavicsok, a fagallyak is remek döntésnek számítanak. Az elemek felragasztásakor a ragasztópisztoly kitűnő szolgálatot tesz, melyet akkor is érdemes beszerezni, ha gyakran hódolsz kreatív elfoglaltságoknak.

Álomcsapda

A rossz álmok elűzőjeként ismert álomcsapda széles választékban elérhető az ajándékboltokban, de akár saját magad is készíthetsz ilyet. Fonálra, egy kerek alapra, gyöngyökre, tollakra lesz hozzá szükséged, a lépéseket pedig hazai és külföldi YouTube videósoktól egyaránt ellesheted. Az álomcsapda egy korszerűbb és talán egyszerűbb megoldása az, amikor egy faágra kötsz fonalakat, és azokat makramé-szerűen kötöd, fűzöd össze. Ehhez is remek segítséget találhatsz a legnagyobb videós portálon.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek