HOTDOGSportMbappé megelőzte Messit és Ronaldót, 250 gólt lőtt pályafutása során

Mbappé megelőzte Messit és Ronaldót, 250 gólt lőtt pályafutása során

Kylian Mbappé kétszer is betalált Lengyelország ellen a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Ezzel győzelmet szerzett a francia csapatnak (3:1), és pályafutása során 250-re emelte a gólok számát.

A francia válogatott csatára 360 alkalommal lépett pályára karrierje során. Épp az utolsó „jubileumi” meccs hozta meg számára a 2 „jubileumi” gólt. A portugál Cristiano Ronaldo 510 mérkőzésen játszott, hogy megszerezze 250 gólját, ami 150 meccsel több. Lionel Messinek 379 meccsre volt szüksége ugyanannyi 250 gólhoz (19 mérkőzéssel több, mint Mbappé). Vagyis teljesítmény tekintetében a PSG gólszerzője megelőzte az első nagyságrendű sztárt. Emlékeztetjük, hogy Kylian Mbappé már az egyik vezető a csatárversenyben a katari világbajnokságon. A francia már 5 gólt szerzett 4 mérkőzésen. Habár van még hét egyértelmű ellenfele, akik az aranycipőre pályáznak, de ő nem szeretne lemaradni róla.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Mbappé a történelem második játékosa, aki öt egymást követő világbajnoki mérkőzésen gólpasszt adott vagy gólt szerzett Franciaország színeiben. 2018-ban pedig a világbajnoki és a világbajnokság legjobb fiatal játékosa címet érdemelte ki.

Pályafutását a Bondyban kezdte, majd átigazolt a Monacóhoz. A klub mérkőzésein nyújtott teljesítményének köszönhetően a Monaco megnyerte a francia bajnokságot. Ami 17 évig nem történt meg. 2017 nyarán a legdrágább tinédzser lett, a PSG ugyanis kölcsönbe vette és vállalta, hogy egy szezon múlva kivásárolja 180 millió euróért. A PSG számára ez nagyon jó befektetésnek bizonyult. Mivel ebben a debütáló szezonban Mbappé mindent megtett új párizsi klubjáért, hogy az megnyerje a három hazai bajnokságot.

A világ labdarúgásában elért egyértelmű eredményei ellenére a francia gólszerzőnek nincs akkora szurkolói serege a világon. És népszerűsége sem olyan széleskörű, mint Ronaldóé vagy Messié. Nem könnyű őket letaszítani a világhír dobogójáról. Ám a 23 éves francia csatár karrierje kellős közepén jár és nagyon is reális esélye van arra, hogy felülmúlja a világ futballjának sztárjait.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek