HOTDOGDIYA legjobb eszközök a lakberendezés szerelmeseinek

A legjobb eszközök a lakberendezés szerelmeseinek

Aki időről időre szereti feldobni az otthonát, vagy épp csinosítgatni, átrendezni és persze tatarozni, azok számára a lakberendezés egy örök szerelem marad. Számtalan lehetőséget rejt arra, hogy igazán bele tudjunk lendülni. Viszont nem mindegy, milyen eszközök állnak rendelkezésre hozzá otthon. Meglehetősen elszomorító tud lenni, amikor kitalálunk valami valóban nagyszerű ötletet, csak aztán nem tudjuk kivitelezni az eszközhiány miatt. Cikkünkben bemutatunk pár rendhagyó alapeszközt, amit mindenképp érdemes beszerezni, ha szeretjük csinosítgatni az otthonunkat.

Festékszóró pisztoly

A festékszóró pisztoly nagy előnye, hogy bármilyen felületet egyenletesen és csíkmentesen át lehet vele festeni. Kifejezetten hasznos nagy felületekhez, és rengeteg festéket spórolhatunk meg a használata által, hiszen láthatjuk mennyi réteg lesz elég. A festékszóró pisztoly segítségével átfesthetjük a régi bútorainkat, vagy épp teljes falfelületeket is lefesthetünk, sőt komplett festményeket varázsolhatunk a falakra vele. Mivel nagyon vékony rétegben viszi fel a festéket, ezért kiválóan alkalmas mindenféle cizellált, faragott felületek átszínezésére is.

Ragasztópisztoly

Ha rendes, minőségi, erős ragasztásra is képes típust választunk, akkor gyakorlatilag bármit meg tudunk ragasztani vele. Dekorokat rögzíthetünk általa a falra, vagy épp textilt applikálhatunk a segítségével akár a székekre is, ha úgy döntenénk, rájuk férne valami újféle dizájn. Pontosan és gyorsan ragaszthatunk velük, ezért akár komolyabb barkácsmunkákhoz is ajánlott.

Tapétavágó

Egyértelmű, hogy miért annyira praktikus egy lakberendezésimádónak. Bármit precízen elvág, ráadásul könnyen tudunk vele különféle formákat, akár stencileket készíteni.

Lakkok

Az, hogy festék van otthon, általában alap, mert még hobbiakrillal is lehet bútort festeni. Viszont a megfelelő, minőségi lakk minden festéssel járó átalakítás alapja. Ez az a művelet, ami által kopásállóvá, és akár vízhatlanná tehetjük műveinket, vagy éppen kültéri használatra alkalmassá, amennyiben UV-álló lakkot szerzünk be.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek