HOTDOGUtazásÍgy néz ki a legdrágább szálloda a világon

Így néz ki a legdrágább szálloda a világon

Szállásfoglalás alkalmával legtöbben a takarékos, mégis kényelmes megoldásokat részesítjük előnyben. A wellness hotelek nagy népszerűségnek örvendenek az év bármely időszakában, ám sokan ábrándoznak arról, hogy egyszer valóban egy prémium kategóriás helyszínt választanak majd. Ilyen tekintetben a genfi Hotel President Wilson garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket, bár tény, hogy igen mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk, ugyanis itt található meg a világ legdrágább szállodai lakosztálya.

Naponta 670 ezer dollárnak megfelelő összeget kérnek el ugyanis a szálloda egész felső emeletét elfoglaló Royal Penthouse Suite esetében. A lakosztály 510 négyzetméteren fekszik, és pazar kilátás nyílik fentről a Genfi-tóra. Ebben az 58 négyzetméteres terasznak is fontos szerep jut. A mind méretében, mint fényűzésében elképesztő színvonalat biztosító lakosztályt elsősorban királyok és elnökök szokták igénybe venni, ami nem is csoda az árakat látva. A kényelemről a legújabb technológiák alkalmazása gondoskodik, a lakberendezési stílusra pedig leginkább a nemesi elegancia és az antikvitás kettőssége jellemző.

Mivel a nívós vendégek esetében a biztonságnak kiemelt szerep jut, ezért természetesen az ablaküvegek golyóállóak, az ajtók páncélozottak, és a lakosztály egy külön lifttel közelíthető meg. Persze nem hiányozhat a helikopter-leszállópálya sem, így ha a tehetős vendég nem keveredne a többi vendéggel, akkor nemes egyszerűséggel, helikopterrel érkezhet meg a szállodai lakosztályba.

A lakosztály egyébként két fő hálószobával, és 10 egyéb hálóval rendelkezik és ugyanennyi fürdőszoba is szolgálja a vendégek kényelmét. A márványpadlós kialakításhoz luxusszínvonalú bútorok társulnak, és a konzervatív Svájchoz passzolóan rendkívül elegáns az összhatás. Persze a szolgáltatások kínálata nem merül ki ennyiben, ugyanis egy kisebb hangversenyterem is megtalálható a lakosztályban. Az erkélyről az ott elhelyezett teleszkóp segítségével a csillagos ég figyelhető meg a prémium kategóriás vacsorát követően, egy pohár méregdrága bor társaságában.

A helyszín a kikapcsolódáshoz is tökéletesen alkalmas, ugyanis wellness- és fitness részleg is megtalálható falain belül. Ha a lakók egyetlen nagy asztalnál fogyasztanák el a gondosan elkészített fogásokat, akkor azt a hatalmas étkezőasztal mellett megtehetik, közben pedig az ablakból nyíló páratlan látványban gyönyörködhetnek. A szakemberek szerint a lakosztály ritkán lakott, ám még így sem ráfizetéses annak fenntartása.

Az átlagember azonban hasonló luxust nem engedhet meg magának és sok esetben nincs is szükség arra, hogy efféle prémium kategóriás jelleggel bírjon a szállodai szoba, lakosztály. A tapasztalatok szerint a vendégek viszonylag kevés időt töltenek még egy kiváló minőségű szálloda szobájában is, ugyanis minden szórakozási lehetőség azon kívül található meg. Ugyan nem ritka, hogy jakuzzi, vagy külföldön akár saját medence is jár a szoba mellé, de ha nagyobb méretű medencére vágynak a vendégek, wellness szolgáltatásokat vennének igénybe, vagy felfedeznék a környéket, akkor azt természetesen a szobán kívül tennék. Bár az étel a hotelszobákba is kérhető, de sokan mégis az éttermi lehetőségeket választják.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek