HOTDOGGazdaságWifis klíma - az okos otthon jövője

Wifis klíma – az okos otthon jövője

Napjainkban az okos-technológiák minden korábbinál szélesebb termékskálát ölelnek fel. Az első okostelefonok megjelenése óta órát, mosógépet, hűtőt is beszerezhetünk hasonló paraméterekkel. Akár egész otthonunkat kialakíthatjuk okos-otthon jelleggel, biztosítva ezzel a maximális kényelmet és energiatakarékosságot. Nem véletlen, hogy a klímák világát is elérte a korszerű kivitelezés, és ma már olyan típusok is elérhetőek a kínálatba, amelyek távolról vezérelhetőek.

Klímavezérlés applikáción keresztül

Bizonyos klíma típusokat már külön applikációval is lehet vezérelni (forrás: cascadeklima.hu). Az alkalmazás nem csak okostelefonon keresztül irányítható, hanem táblagéppel és számítógéppel is. Ez kifejezetten hasznos lehet annak érdekében, hogy hazaérkezve a megfelelő hőmérséklet fogadjon bennünket. S hogy mire van szükség a beüzemeléshez? A legtöbben egyszerűen letöltik telefonjukra a vonatkozó applikációt, majd megtörténik a klímával történő összehangolás, és máris vezérelhető az applikáció segítségével a készülék. Nem csak helyben tehetjük ezt meg, hanem távolról, akár a munkahelyről is irányíthatjuk a berendezést, ez pedig nagyfokú kényelmet jelent a hétköznapokban.

Érdemes profi segítséget kérni!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy klíma típustó függ, milyen funkciókat lehet az app-on keresztül vezérelni. Ugyan a gyártók arra törekednek, hogy kivétel nélkül minden elérhető legyen távolról is, ami egyébként a távirányítón helyet kap, mégis belefuthatunk olyan készülékekbe, melyek esetében egyelőre csak az alapfunkciók állíthatóak Wifi vezérléssel. Érdemes szakember segítségét kérni akkor, ha ilyen okos-klímában gondolkodunk.

Fókuszban az energiatakarékosság

A modern klímák energiatakarékos kivitelezéssel állnak rendelkezésre. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy miért működnének azok, ha tulajdonképpen a nap nagy részében nem is tartózkodunk otthon. Kevés kellemetlenebb dolog létezik azonban, mint úgy hazaérni a 37 fokból, hogy a lakás is fel van hevülve. Gondolt már arra, hogy milyen praktikus lenne, ha hazaindulás során távolról beállíthatná a szükséges hőfokot, és így igazi felüdüléssé válna a lakásba lépés? Nos, többek között ezt kínálják a távolról irányítható klímaberendezések. Ezeknek köszönhetően nem csak a kényelem biztosítható, hanem az energiatakarékosság is. Látva bolygónk jelenlegi állapotát és a rendelkezésre álló erőforrások mennyiségét, árát szemlélve nyilvánvaló, hogy ez az egyetlen út egy fenntartható jövő felé.

Klíma télen-nyáron

Ma már az itthoni gyakorlatban is egyre inkább elterjed a klímák fűtési céllal történő felhasználása. Ennek ellenére sokan még mindig azt gondolják, hogy ez nagyon költséges. Tény pedig, hogy a megfelelő készülék kiválasztásával akár 10-15 százalék is megtakarítható például a hagyományos gázkazánhoz képest. Természetesen fontos, hogy az ingatlan kiváló hőszigetelő jellemzőkkel bírjon, ez ugyanis az alapja annak, hogy tulajdonképpen ne az utcát fűtsük, legyen szó bármilyen fűtési megoldásról is.

S hogy mégis hogyan lehet az, hogy megtakarítás érhető el klímával? A titok a működési elvben rejlik. Míg például az olajradiátorok az elektromos áramot hőenergiává alakítják, addig a klímák a hőszivattyúk elvén működnek. Az eszközben levő kompresszor segítségével felhalmozódik a hőenergia, ami a lakás levegőjét varázsolja meleggé. A klíma esetében tehát a felhasznált elektromos árak csak a rendszer működését biztosítja, a hő előállítása más módon történik. Egy klíma segítségével tehát körülbelül ötször hatékonyabban lehet fűteni, mint egy villanyradiátorral.

Klímaszerelés egész évben: gondolkodjon előre!

Korunk embere még mindig hajlamos azt gondolni, hogy a klímaszerelés egyértelműen a késő tavaszi-kora nyári hónapokban válik aktuálissá. Ha azonban próbált már ekkortájt szakembert találni, akkor pontosan tudhatja, hogy ez nem is olyan egyszerű. A főszezonnak számító időszakon túl azonban sokkal hamarabb sikerülhet időpontot egyeztetni. Nem csak ez szól azonban a klímával kapcsolatos előre gondolkodás mellett, hanem a berendezés fűtésre történő felhasználhatósága is. Sokan vannak, akik kifejezetten kiegészítő fűtés jelleggel teszik le mellette a voksot, sőt, kisebb helyiségek esetében főrendszerként is alkalmazható az.

A távolról irányítható készülék típusok remek választásnak bizonyulnak akkor, ha az okos-otthonok által nyújtott kényelmet és korszerűséget szeretnénk saját lakásunkban is magunkénak tudni. Az árak ma már megfizethetőek, az applikáción keresztüli üzemeltetés pedig megbízható lehetőséget kínál az irányításra. Fedezze fel a modern megoldást, amely már egyre több otthonban helyet kap!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek