HOTDOGGazdaságMost összehasonlíthatja egymással a csomagküldés árakat

Most összehasonlíthatja egymással a csomagküldés árakat

Csomagküldés iránt napjainkban, a webáruházak korában egyre nagyobb igény mutatkozik. Nem csak webshopok veszik azonban igénybe a lehetőséget, hanem magánszemélyek is gyakran. A kérdés csupán az, hogy melyik csomagküldő cég mellett tegyük le a voksot. Kínálat ugyanis adódik bőven. A hagyományos, háztól-házig megoldáson túl a csomagpontok is rendkívül kedveltek, hiszen időpont tekintetében megadják a szabadságot az átvételre. Határainkon innen és azon túl is van lehetőség csomagfeladásra és átvételre, ám a legtöbben az itthoni csomagküldés iránt érdeklődnek.

Rugalmas megoldások mindenki számára

A csomagküldés érdekében ma már nem kell sorban állni, hiszen otthonunk kényelméből is rendelhetünk futárt. Ez egyébként kifejezetten hasznos lehet akkor, ha több csomagot szeretnénk feladni, esetleg a céges működés során válik ez napról-napra aktuálissá. A rugalmasság egyébként csomagfelvétel alkalmával is kiemelt szempont. Sokan vagyunk úgy vele, hogy nem érünk rá egész nap a futárt várni, sőt meg sem tudjuk oldani, hogy otthon tartózkodjunk a kiszállítás napján. A webáruházak rendszerint megadják, hogy milyen szállítási idővel lehet számolni, és a csomagfeladás napjáról is tájékoztatnak e-mail-ben, de ez korántsem jelenti azt, hogy szabaddá is tudjuk tenni magunkat. A tapasztalatok szerint nem minden munkakörben oldható meg, hogy a munkahelyre rendeljünk, éppen ezért a csomagpontos megoldások minden korábbinál népszerűbbek. A Pick Pack Pontok és a GLS csomagpontok mellett MOL kutakon és a postahivatalokban is van lehetőség a csomagátvételre. Ehhez azonban el kell döntenünk, hogy milyen csomagküldő cég mellett tegyük le a voksot.

Nem mindig az ár a döntő!

Az árak mindenki számára fontosak. Alapvetően elmondható azonban, hogy csomagküldés kapcsán egyéb szempontok is lényegesek az ügyfelek számára. A megbízhatóság nélkülözhetetlen, ami a szállítási határidők tartásában és a csomagok épségében is megmutatkozik. Természetesen lényeges az is, hogy mennyit kell fizetni egy belföldre vagy külföldre küldött csomag esetében. Ha határainkon túlra szeretnénk csomagot feladni, akkor rendszerint a célországtól függ, mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni. Belföldön a csomag mérete, súlya lehet a döntő az árakat illetően. Az online futárrendelés előtt részletesen tájékozódhatunk arról, hogy a feladni kívánt csomag paramétereinek függvényében melyik cég mennyiért vállalja a szállítást. Vannak olyan weboldalak (mint például a csomagnet.hu), ahol egy helyen megnézheti, hogy jelenleg milyen árakon küldhet csomagot belföldre és külföldre.

Webshopoknak különösen hasznos lehet!

Az online piactéren manapság gombamód szaporodnak a webáruházak. A netes vásárlás iránt minden korábbinál többen érdeklődnek, és ez nem csak az általuk kínált kényelemnek köszönhető, hanem sok esetben a kedvező áraknak is. Webáruház üzemeltetés kapcsán azonban többek között arról is dönteni kell, hogy melyik csomagküldő cég mellett tesszük le a voksot. Az árak lényegesek, hiszen a legtöbben kedvező lehetőséget szeretnénk a vásárlóknak kínálni. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy sokan kifejezetten az olyan webáruházakat keresik, amelyek csomagpontos kiszállítással is állnak rendelkezésre. A Pick Pack Pont mellett a GLS a leginkább népszerű e területen, hiszen esetükben lehetőség van arra, hogy nyilvános helyszíneken, üzletekben vagy csomagdepóban vegyük át a kapottakat.

A csomagfeladói oldalról is megéri megvizsgálni a területet, hiszen korántsem mindegy, hogy nap mint nap mennyire kényelmesen intézhetjük a megrendeltek feladását. A helyszínre kért futár átveszi a csomagokat, és készpénzben, vagy akár bankkártyával is rendezhetjük a szállítás ellenértékét.

Fókuszban a megbízhatóság

Ha csomagfeladásról van szó, akkor a megbízhatóság kiemelten fontos. Nem csak arról van szó, hogy épségben megérkezik a csomag a célállomásra, hanem az időpontok betartása sem elhanyagolható. Ha futárt rendelünk, akkor az előre egyeztetett intervallumban szeretnénk átadni azt, és nem bajlódnánk az órákig tartó várakozással. Az idő pénz és gyakran lemondásokkal jár a felesleges várakozás. Ugyan a futárszolgálatot képviselő személy szimpatikussága is lényeges, ám arra rendszerint ügyelnek a cégek, hogy olyan alkalmazottakkal dolgozzanak, akik számára nem okoz gondot az emberekkel történő kommunikáció. A csomagküldés és a kapottak átvétele soha nem volt ilyen egyszerű, mint manapság. Érdemes előre tájékozódni a lehetőségekről, hogy sikerüljön megtalálni a minden szempontból megfelelőt.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek