HOTDOGSzórakozásÖn próbálkozott már online társkereséssel?

Ön próbálkozott már online társkereséssel?

Az ismerkedés mikéntje fordult egy óriásit az elmúlt években. A világháló kínálta kényelmet ennek kapcsán is gyakran kihasználja a mai kor embere. Minden korábbinál több online társkereső oldal van jelen napjainkban, melyek lehetőséget kínálnak az egyéjszakás kalandokra éppen úgy, mint a tartós kapcsolatokra. De vajon milyenek az esélyek? Valóban nem mindegy, hogy milyen portál mellett tesszük le a voksot? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.

Egyre kevésbé opció az éjszakai szórakozóhely

Sokan abban a korban nőttünk fel, amikor az ismerkedés színtere rendszerint valamelyik éjszakai szórakozóhely volt. Akkor aligha képzelhettük még el, hogy egykor akár egy telefonos applikáció is elég lehet a megfelelő társ megtalálásához. Ez viszont manapság a mindennapok része. Az internet minden percben velünk van, és bármikor beléphetünk a választott társkereső oldalra, újabb és újabb potenciális partnerek után nézelődve. Rengetegen regisztráltak már olyan weboldalakra, mint a parom.hu társkereső.

Hűtlenség vagy tartós kapcsolat?

A húspiac rendkívül széles, és kár lenne tagadni, hogy sokan kifejezetten laza kapcsolatokat remélnek a lehetőségtől, akár aktuális partnerük, házastársuk mellett. A hűtlenség ma már nem olyan opció, amely komoly szervezést és nehezen elérhető partnert tesz szükségessé, hiszen az internetes ismerkedés igencsak megkönnyíti a félrelépni kívánók helyzetét. Nem ez azonban az egyetlen kimenetel, amellyel egy ismerkedés zárulhat. Számos példa van arra is, hogy a netes társkereső oldalak segítségével találnak egymásra olyanok, akiket szemmel láthatólag is egymásnak teremtettek.

Az a bizonyos nagy számok törvénye

Nem ritka, hogy kölcsönös szimpátia alakul ki, és az a bizonyos szikra már az első találkozás alkalmával is jelen van. Ilyenkor érdemes esélyt adni a dolognak, hiszen könnyen lehet, hogy valóban életen át tartó szerelem lesz az egészből. Az online ismerkedésben talán az a legjobb, hogy olyan emberekkel is kapcsolatba kerülhetünk, akikkel egyébként mindennapi életterünkből adódóan biztosan nem találkoznánk. Persze magában hordozza mindez annak kockázatát is, hogy elveszünk a kínálatban, és nem vesszük észre a valós értékeket képviselő kapcsolatokat. A nagy számok törvénye alapján viszont jobbak az esélyeink, mintha a sarki kávézóban várnánk, hogy betoppan az igazi.

Zsákbamacska nélkül

Az online társkeresésnek talán az az egyik legnagyobb buktatója, hogy a kezdetekkor nem tudhatjuk, milyen személyiséggel van dolgunk. Ugyan az első üzenetváltások, majd a későbbi beszélgetések alapján lehet egyfajta elképzelésünk arról, ki ül a monitor másik oldalán, ám tényleges képet csak a személyes találkozó alapján kaphatunk. Éppen ezért, ha kölcsönös a szimpátia, akkor érdemes egy randit szervezni, és nyilvános helyen megejteni az első személyes beszélgetéseket. Rosszabb esetben egy baráti program is kisülhet a dologból, de az is lehet, beindulnak a hormonok, és onnantól nincs megállás.

Miként azonban azt várjuk el a másiktól, hogy mind a képekkel, mind a megadott információkkal őszinték legyenek, úgy erre saját profilunk kialakításakor is érdemes ügyelni. Ha komolyan gondoljuk a társkeresést, akkor nem célszerű zsákbamacskát árulni, ugyanis az első személyes találkozókor úgyis kiderül, ha akár személyiségben, akár külsőségekben nem saját magunkat adtuk.

Az online ismerkedés világa mind többeket szippant be, ám nagyon fontos, hogy olyan weboldalt válasszunk erre a célra, mely a komoly kapcsolatot keresőknek is esélyt ad. A tapasztalatok azt mutatják, hogy valós potenciál van az ilyen portálokban, és nem lehetetlen társat találni. Ha a külsőségek rendben vannak, és az életszemlélettel kapcsolatban is egyeznek az elképzelések, akkor egy randi keretein belül fény derülhet arra, lesz-e folytatás. Érdemes esélyt adni az ismerkedés korszerű módjának.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek