Ezek a világ leggyorsabb autói

0
256

A száguldás szerelmeseinek rendszerint megvannak a maguk kedvencei akkor, ha sportautókról van szó. Élményprogramok szervezésével foglalkozó cégek segítségével olyan járgányokat próbálhatunk ki, amelyeket talán sosem engedhetnénk meg magunknak, de persze mindig lesznek olyan márkák és modellek, melyekről csak fantáziálunk, hogy valaha is a kormány mögé kerülhetnénk. Ha sorra vennénk azokat a világszerte ismert márkákat, amelyekről a legtöbben gondolják, hogy bizony vezetik a gyorsasági listát, akkor a Ferrari, a Lamborghini és a Porsche biztosan vezető helyet foglalnának el. Meglepetés lehet azonban, hogy bőségesen akadnak olyan járgányok, amelyek megelőzik őket a gyorsulási versenyben.

Ferraritól a Lamborghini-ig

A Lamborghini Aventador természetesen nem hiányozhat a világ leggyorsabb autóinak listájáról, már csak a márka által képviselt nívó apropóján sem. Hasonló a helyzet a Porsche 911 Turbo S kapcsán, ami a jól ismert, klasszikus formákkal rendelkezik, mellé elképesztő teljesítménnyel társítva. A Ferrari F12tdf nem csak megjelenését, hanem brutális erejét illetően is igazi sportautó-álomnak számít. 

A 309 LE-s Ford motor teszi elsősorban lehetővé, hogy a világ leggyorsabb autóinak listáján kapjon helyet a BAC Monoba. A Briggs Automotive Company neve ugyan nem tűnhet túl ismerősnek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne robbanthatna nagyot az autópiacon a márka. Az egyébként extra könnyű autó sok vezető járművel szemben rendkívül könnyű, ezért mozgatása is egyszerűbb, ez pedig a szénszálas anyag alkalmazásának köszönhető.

Az elmaradhatatlan Tesla

A Tesla nevet senkinek sem kell bemutatni, hiszen sokáig még a csapból is ez téma folyt. A Tesla Model S annak ellenére prémium kategóriás a gyorsaság terén, hogy esetében tulajdonképpen egy hétköznapi autóról van szó, amivel a mindennapokban gyakrabban találkozhatunk, mint a ranglista egyéb szereplőivel. A teljesen elektromos autó 2,8 másodperce alatt százon van.

A hatvanas évek hangulatát idézi a Caterham 620R, ami 2,79 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A különleges forma a Lotus gyökereire vezethető vissza, majd miután a Lotus eladta a licence-t a Caterhamnek, a teljesítmény jelentősen megváltozott, ez pedig a fürge kis járműnek csak előnyeire vált.

A Henessey Venom GT egy kis angol gyökérrel, valamint texasi erővel társítva igazi erőgép. Végsebessége 425 km/h, a 100 km/h pedig 2,7 másodperc alatt elérhető. Hasonló gyorsulást tudhat magáénak a Koenigsegg Regera. A svéd gyártó az 5.0literes duplaturbós V8-as motor mellé még három elektromos motort is társított, és így született meg az az autócsoda, amely 408 km/ órás száguldást is lehetővé tesz.

260 milliós horvát járgány

A horvát Rima Concept One kétségkívül prémium kategóriás sportautó, és erre mi sem jobb példa, mint az, hogy 260 milliót kóstál. A beépített négy darab elektromos motor gondoskodik arról, hogy 2,6 másodperc alatt százon legyen az autó. Ha pedig a ranglista élén állókat szeretnénk megnevezni, akkor a Dodge Challenger SRT Demon, valamint a Tesla Model S szerepelnek ott. A 2,28 másodperc alatt elért 100 km/h miatt igazi fenevadnak számítanak a járművek. Nem csak megjelenésükben, de teljesítményükben is hozzák az extraprémium kategóriát.