HOTDOGDIYMiért választanak sokan üvegkorlátot lépcső vagy terasz mellé?

Miért választanak sokan üvegkorlátot lépcső vagy terasz mellé?

Vannak olyan alapanyagok, melyek a legtöbb otthonban megtalálhatóak. Az üvegre hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint a nyílászárók elemére, pedig ennél sokkal szélesebb felhasználhatósági körrel rendelkezik. Ma már nem csak vendéglátóhelyek tetőtéri teraszain találkozhatunk az üvegkorlátokkal, hanem a saját élettér megtervezésekor is számolhatunk a benne rejlő lehetőségekkel. A korszerű kialakítással elhelyezhető üvegkorlát egyaránt alkalmas lépcső és terasz mellé, ráadásul speciális rögzíthetőségének köszönhetően esztétikai tekintetben is hozza a vártakat.

A Class Üvegstúdió szerint több előnyük is van az üvegkorlátoknak. Ideális választásnak bizonyulnak olyan terekbe, ahol kis alapterület áll rendelkezésre, és abból nem vennénk el még egy kevésbé áttetsző anyag használatával. Az üveg remek döntés kültéri és beltéri lépcső mellé, de például a reneszánszukat élő galériák esetében is kitűnő szolgálatot tesz. Az oszlopos kivitel nem csupán a tetőteraszokon mutat jól, hanem beltérben is megmutatja előnyeit.

Az üveg korlátként, lépcsőfeljárók mellé történő alkalmazásakor fényáteresztő anyagának köszönhetően a teret tágasabbnak mutatja. Egyaránt megállja a helyét a modern és az elegáns otthonokban, de a minimalista jellegű enteriőrt is tökéletessé varázsolhatjuk segítségével. A biztonsági üveg- miként nevéből is ered- maximális biztonsággal alkalmazható. Ha esetlegesen törik is, akkor sem fog szilánkokra hullani, hanem egyben marad, s nem veszélyezteti az ingatlan használóinak testi épségét. Ennek köszönhető gyakori alkalmazása a magasban elhelyezkedő teraszoknál is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen érdeklőnek az üvegkorlátok iránt. A kültéri és a beltéri felhasználhatóság sokféle lehetőséget rejt magában. A megfelelő szakemberek segítségével egyedi méretre, saját elképzelések szerint valósítható meg a kívánt üvegfelület, mely egyébként többféle módon rögzíthető is. A kilátást jelentősen javíthatja az üveg teraszon történő használata, de a beltéri üvegfelületek előnyei is sokakat vonzanak be manapság. Az egyszerűen tisztítható alapanyag korszerű megoldásokkal rögzíthető, így izgalmas hatást elérve. A világos, tágas terek szolgálatában az üveg újszerű, mégis klasszikus funkciót ellátva alkalmazható, fokozva az enteriőrben uralkodó stílus sajátos jellegét.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek