HOTDOGEgészségÜlőmunka mellett jót tehet a rendszeres gyógytorna

Ülőmunka mellett jót tehet a rendszeres gyógytorna

Az ülőmunka miatt sajnos egyre többen vannak azok, akiknek szükségük van gyógytornára. A gyógytorna ma már számtalan helyen elérhető, mi mégis a gyogytornaszom.hu-t ajánljuk. A gyógytornászok első lépésben a fájdalom okát tárják fel egy 1 órás részletes állapotfelmérés során. A testet és a mozgást is vizsgálják a pácienseknél és kiderítik, hogy pontosan miért vannak a betegeknek fájdalmaik. A gyógytorna gyakorlatokkal azokat a területeket erősítik meg amelyek felől a fájdalom jelentkezik, így a panaszok nagyon gyorsan múlni fognak. A gyógytorna gyakorlatok elvégzéséhez semmiféle alkalmasságra nincsen szükség, ezt mindenki el tudja végezni. A torna nem jár műtéti beavatkozással vagy gyógyszeres kezeléssel és a betegek nem kapnak szteroid injekciót sem. A gyógytornának nincsenek szövődményei és mellékhatásokkal sem kell számolni. A tornára hetente 1 alkalommal kerülhet sor, amely lehetővé teszi, hogy mindenki rugalmasan kezelje az időbeosztását, a gyógytorna miatt semmi másról nem kell lemondania.

A tapasztalt gyógytornászok végtelen türelemmel és empatikusan kezelik a betegeket és tanítják be nekik a legkülönfélébb tornagyakorlatokat, mozdulatsorokat. A torna során a betegek nem éreznek fájdalmat, csupán annyit érezhetnek, amelyet egy erősebb masszázs alatt is, azaz elviselhető a gyógytorna. Minden gyógytornász szakirányú végzettséggel rendelkezik, képzettek és 11 év tapasztalattal minimum rendelkeznek a gyógytorna területén. A gyógytorna végzésével a fájdalmak véglegesen megszűnnek, hiszen a fájdalom okát veszik célba a szakemberek. A kezelések már néhány alkalom után – a konzervatív terápiának köszönhetően – hatni fognak, így hétről hétre sokkal jobban érzik magukat a páciensek.

A gyógytorna világszerte nagy népszerűségnek örvend, hiszen ez a legismertebb módszer a mozgásszervi megbetegedések konzervatív kezelésére. A komplex terápiát a világon már szinte mindenhol alkalmazzák, talán nem is találunk olyan országot, ahol nem lenne elérhető ez a szolgáltatás. Elváltozások és betegségek esetén is segítséget jelenthet. A mozgásszervi sérülések, a műtétek után következő rehabilitációk, a mozgékonyság visszaállításában segíthet a gyógytorna. A kezelések még az életminőségre is pozitív hatással bírnak. A gyógytornára előzetesen be kell jelentkezni, amelyet a legegyszerűbben az online felületen keresztül lehet megtenni. A weboldalon elérhető naptárra kattintva ki kell választani a számunkra ideális időpontot és a gyógytornász szakember kiválasztása után már csak meg kell jelennünk a helyszínen.

A legelső lépés minden esetben a konzultáció, ahol a személyre szabott tervet elkészíti a szakember. Az első alkalommal alapos állapotfelmérés történik, ezért ez egy kicsit hosszabb procedúra lesz. Az első konzultációra érdemes elvinni a már meglévő leleteket, hiszen abból a szakember sokkal gyorsabban meg tudja állapítani, hogy a betegség honnan ered. A beszélgetés után egy manuális vizsgálat történik és felmérik a fizioterápiás állapotot. Ellenőrzik, hogy mennyire szűkült be a mozgásunk, melyek a problémás ízületek, hova sugárzik a fájdalom. A torna csak azoknak jelenthet segítséget, ahol a mozgásterápia eszközeivel befolyásolni lehet a meglévő állapotot.

A gyógytornászok a kezeléseken kívül folyamatosan életmódtanácsokkal segítik a betegeket, hiszen ez egy komplex terápia. Megtanítják a számítógép előtti helyes ülést, elmagyarázzák a helyes nyújtási technikákat és a betegek javulását folyamatosan nyomonkövetik. A gyógytorna sikere a komplexitásában rejlik. A gyógyító céllal alkalmazott torna évezredes múltra tekint vissza. Már az ókori Kínában is alkalmazták, de elérhető volt Egyiptomban, Rómában és Görögországban is. A 18. századra tehetők a modern fizioterápia tudományos alapjai, hiszen Magyarországon 1835 körül gyógygimnasztikával foglalkozó intézet működött. Ettől kezdve az orvosok is elismerték a gyógytorna hatásosságát, szükségességét.

A magyar gyógytornászképzés világszínvonalú melyet egyetemi oktatásban lehet elsajátítani. Maga a torna személyre szabható, így mindegyik beteg más és más kezelést kap. Az ízületekre, az izmokra, a csontokra és az ínszalagokra is pozitív hatást gyakorol, A profi gyógytornászok által összeállított gyógytorna gyakorlatok valóban segíthetik a panaszok szűnését. A torna segítségével a mozgásszervi fájdalmak csökkenek, így megszüntetheti a régóta tartó hátfájást, a derék- valamint a nyakfájdalmakat és testileg-lelkileg erősíti meg a betegeket. Magyarországon már szinte népbetegségnek számít a csontritkulás, amely a gyógytorna segítségével megelőzhető. Érdemes már most időpontot foglalni a képzett gyógytornászokhoz.  

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek