HOTDOGGazdaságMilyen traktor típusok vannak?

Milyen traktor típusok vannak?

Gyakran találkozhatunk velük a tavasztól késő őszig terjedő időszakban az utakon. Autósként leginkább bosszankodással jár, ha épp előttünk közlekedik egy, pedig tudatosan gondolkodva jól látható, miért hasznosak az átlagember számára is ezek a gépek. Igen, a traktorokról van szó! A mezőgazdasági vontató gyakran használt mezőgazdasági haszongépjármű, melyre olyan eszközök csatlakoztathatók, mint például a mulcsozó vagy a forgóborona. Az erdészetben is nagy hasznukat lehet venni, méghozzá a különféle berendezések vontatása, szállítása kapcsán.

Az erdészetben is fontos szerep jut a traktoroknak!

Ez utóbbi terület kiemelt figyelmet érdemel napjainkban. Az energiaválság következtében meghozott intézkedések ugyanis jelenleg az erdőket vették célba. A szilárd tüzelőanyag iránt megnövekedett kereslet miatt tehát egész évben nagy igény van a traktorok képviselte erőre. Hogyan működnek ezek a gépek? Milyen típusaikat ismerjük?

Az univerzális traktorok egyszerre tudnak minden feladatot ellátni

A traktorok csoportosítása a járószerkezet fajtája és a rendeltetés szerint is lehetséges. Az eszközhordó és a mezőgazdasági céltraktor egyértelműen rendeltetésük alapján kerülnek megkülönböztetésre. Ezeket vontatásra használják, vagy ahogyan nevükből is adódik, egy speciális mezőgazdasági feladat elvégzésére találták ki. Ma már vannak olyan univerzális traktorok is, amelyek mindkét területen optimálisan teljesítenek.

Ha a járószerkezetet állítjuk célkeresztbe, akkor a gumikerekes, valamint a hevederes traktorokat különböztethetjük meg egymástól. Az utakon leginkább a gumival felszerelt járművekkel találkozhatunk.

A mezőgazdaság fokozott figyelmet érdemel!

Az elmúlt évben megtapasztalhattuk, hogy a mezőgazdaság milyen nagymértékben kitett az időjárásnak. A klímaváltozás hatására a jövőben sem várhatóak sokkal csapadékosabb nyarak, ezért okos fejlesztésekkel érdemes felkészülni a következő szezonokra, ezzel biztosítva a megfelelő mennyiségű, elérhető áron alkalmazható öntözést.

A mezőgazdasági traktorok beszerzése egyébként beruházási céllal is jó választásnak bizonyulnak, bérmunkát vállalva a jövőben a területen tevékenykedő gazdáknál. Érdemes már most elgondolkodni azon, hogy milyen megoldásokkal, eszközökkel lehetséges tenni a jobb terméshozamért. A mezőgazdasági drónok egyre inkább kezdenek elterjedni, akár a kontroll, akár a kártevő-mentesítés kapcsán.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek