Tejföl? Túró? Nem, ez a Totu! Recept tippeket adunk!

0
259

Hallottál már a Toturól? Az alapanyag nem tejföl, és még csak nem is túró, hanem egyfajta tojásfehérjéből készült alapanyag. Összetételénél fogva a laktózérzékenyek számára is remek alternatívának számít, és bátran alkalmazható olyan receptekben, melyekbe egyébként tejföl vagy túró kerülne.

Az étkezés minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, hiszen egyre többen tekintetnek rá- joggal – az egészségmegőrzés eszközeként. Korántsem mindegy, milyen alapanyagok kerülnek a tányérra, hogyan használjuk fel a rendelkezésünkre álló forrásokat, és mely fogásokat részesítünk előnyben ételallergiával küzdve, vagy a fogyás érdekében.

Tudtad, hogy a tojásfehérje az egyik legjobb fehérjeforrás? Mindegy, hogy sportolsz, vagy a paleo étrendet követed, a fehérje bevitelére érdemes fokozott figyelmet fordítanod. Bár speciális alapanyagokat kínáló üzletekben is elérhető a totu, de házilag is könnyedén elkészítheted. Nincs másra szükség hozzá, mint 10 tojásfehérjére, fél citrom levére, két evőkanál kókuszolajra, másfél teáskanál sóra és másfél liter vízre. Remekül felhasználható a végeredmény a túró pótlására, így olyan ételek elkészítésére, amelyekbe egyébként túrót vagy például tejfölt tennénk.

A leveles tésztafélék felhasználásával gyorsan totus finomságokat varázsolhatsz az asztalra, de tejmentes palacsinta készítéséhez, vagy például málnás túró torta paleo módon történő megvalósítása is elérhető a totu felhasználásával. További totu receptek itt elérhetőek azok számára, akiknek megmozgatta fantáziáját a kétségkívül korszerű és izgalmas alapanyag.

S hogy miért nem mindegy, milyen alapanyagok kerülnek az asztalra? Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az elfogyasztott ételek nagymértékben hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez. Ma már nem ritkaság, hogy a tejtermékek pattanásos bőrt, emésztőrendszeri problémákat okoznak. Ilyenkor célszerű elhagyni ezeket, és valamiféle alternatívát találni helyettesítésükre.

Miként az élet számos területén, így a konyhaművészetben is hasznos a kreativitás. Így született meg a totu, mely ma már a paleo étrendet követők és a fogyni vágyók nagy kedvencének is számít. Ismerkedj meg az alapanyaggal, és kísérletezz olyan finomságokkal, melyekről korábban talán éppen a tejtermékek kerülése végett mondtál le. A totu tuti nem okoz csalódást!