HOTDOGKiemeltMelyek a leggyakoribb ablak méretek?

Melyek a leggyakoribb ablak méretek?

A tavasztól induló időszakban rendkívül sokan döntenek a lakásfelújítás mellett. Az aktuális támogatási rendszernek köszönhetően most még többen választják otthonuk korszerűsítését, és keresik ehhez a megfelelő alapanyagokat, beépíthető elemeket. Ha sorra vennénk azokat a munkálatokat, amelyek a leginkább népszerűek, akkor a nyílászárók cseréje minden valószínűség szerint a vezető helyek egyikét foglalná el. Nem véletlen.

A korszerű nyílászárók aktívan hozzájárulnak ahhoz, hogy nyáron a meleg kint, télen pedig bent maradjon. Az optimális hőszigetelés nem csupán az ingatlan belső mikroklímáját illetően bír kiemelt jelentőséggel, hanem az energiahatékonyságot is. A korszerű ablakok gondoskodnak arról, hogy télen kevesebbet kelljen fűtésre költeni, nyáron pedig a klíma használatával lehessen takarékoskodni. S hogy milyen szempontokat érdemes fókuszba helyezni a megfelelő nyílászáró kiválasztásakor?

Ablak vásárlás előtt nem árt, ha tudja, hogy melyek a legelterjedtebb szabvány méretek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek között általában mindenki megtalálja azokat, amelyek megfelelnek elvárásaiknak. Persze nem csupán a hőszigetelésre érdemes hangsúlyt helyezni, hanem a hangszigetelés egyaránt lényeges. Az utca zaját, vagy például a lépcsőházban zajló mozgást mindenki szeretné otthonán kívül tudni. Ennek érdekében szintén a megfelelően szigetelő nyílászárókkal lehet a legtöbbet tenni.

A nagy profilvastagsággal és acélmerevítéssel rendelkező nyílászárók időtálló minőséget képviselnek, ami alapvető követelmény akkor, ha új elemek beépítéséről van szó. Az acélerősítéssel rendelkező profilok és a biztonsági zárlemezek egyszerre teszik lehetővé, hogy otthona mindig biztonságban legyen az illetéktelen behatolókkal szemben.

Fontos tudni azt, hogy a nyílászárók helyes megválasztásán túl azok profi beépítésén is sok múlik. A profi cégek szakemberei nem spórolják ki az alapanyagot a beépítés és a terület helyreállítása terén, mint ahogyan a szakértelemhez sem férhet kétség esetükben. Mindezek olyan tényezők, amelyek együttesen járulnak hozzá a kívánt végeredményhez. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a homlokzati hőszigetelés szintén lényeges a belső mikroklíma javításának érdekében, a penészesedés és a hőhidak kialakulásának megelőzése kapcsán. Korszerűsítse idén otthonát, ezzel annak piaci értékét is növelve!

 

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek