HOTDOGSzórakozásRetró házibuli szilveszterre? Miért is ne!

Retró házibuli szilveszterre? Miért is ne!

Igaz, még pár hónap hátra van szilveszterig, viszont olyan gyorsan ideér majd, hogy szinte észbe sem tudunk kapni. Ezért aki szilveszterre házibulit tervez, annak már érdemes most elkezdenie a készülődést. A retró idén pedig nagy divat, tehát miért ne csaphatnánk egy igazi retró szilvesztert? De hogyan kezdjünk neki?

A megfelelő zene

Ha igazán autentikus retró bulit szeretnénk szilveszterre, akkor elengedhetetlen a megfelelő zene kiválasztása. Viszont ezt legalább egy lemezlejátszó kell biztosítsa, mert a digitálisan lejátszott régi zenék meg sem közelítik hangulatában egy lemezlejátszó hangzását. Ha szerencsénk van, tudunk beszerezni ismerőstől lemezekkel együtt.

A legfontosabb a hangulat megteremtése

Fontos a buli helyszínének kinézete is. Merthogy igazi retró hangulat csak akkor lehet, ha retró környezetet teremtünk hozzá. Ez sokaknak pedig egyáltalán nem lesz gond. Sőt, ami azt illeti, a retró tematika az egyik legköltséghatékonyabb berendezésnek számít. Elég csak körbenézni a családunkban, ismerősöknél és kölcsönkérni a nagyi régi székeit, meg felvinni a garázsban porosodó régi kanapét. A hetvenes és nyolcvanas évek hangulatát egészen könnyen be tudjuk majd varázsolni a party helyszínére így, hiszen sok családnál számtalan retró bútordarab akad.

Poharak és tányérok

Ezekből talán kevesebb áll már rendelkezésre, viszont ugyanúgy lehet kapni őket, mint régen. Akinek nincs otthon például menő, vastag falú szörpös pohárkészlete, annak egyébként már csak amiatt is érdemes beszereznie párat, mert nagyon jó belőle inni. Vagyis ezzel több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen mi magunk is tudjuk majd a party után hasznosítani ezeket a régi, szögletes poharakat. Ezen kívül az eldobható papírpoharak között is kapni ma már retró hangulatúakat. A tányérokkal pedig nagyjából ugyanez a helyzet.

Retró ételek és italok

Ilyenkor kell elővenni a nagyi szakácskönyvét, és bátran szemezgetni a korabeli falatkák és party ételek közül. Bár valószínű szinte mindenki jól ismeri már a magyar retró bulik ételeit. A piros arannyal felkent szendvicsek, a virsli és persze a pogácsa kötelező eleme minden retró házibulinak. Ezen kívül a málnaszörpöt és a szódát még véletlenül se hagyjuk ki a listáról!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek