Sporteszközök, amiket otthon is bátran használhatunk

0
184
Sporteszköz otthonra

Mindenki szeretné elérni az álomalakját. Ehhez pedig nincs más teendő, mint megtanulni egészségesen étkezni, na és persze rendszeresen mozogni. Már rég túlnőtt a világ a szobabiciklis mánián. Ettől sokkal jobb és praktikusabb edzőeszközök is kaphatóak már a piacon. Adunk pár tippet:

Húzódzkodó

A húzódzkodó rendkívül praktikus azoknak is, akiknek kicsi a helyük arra, hogy csak úgy edzeni tudjanak otthon. Az ajtókerethez felszerelhető típusok ugyanis semmi, azaz pontosan nulla helyet foglalnak. Viszont rendkívül jól edzik a hát- és a csuklyásizmokat, na meg a karjainkat.

Súlyzók

A súlyzók még azoknak a nőknek is kihagyhatatlanok, akik nem akarnak sok izmot építeni. Mert az izom jól áll. Izom nélkül pedig nem létezik az áhított istennő alak sem. Ezért mindenképp érdemes a hölgyeknek is beépítenie a saját testsúlyos edzés mellé a súlyzók használatát. Rendkívül sok mindent lehet velük kezdeni. Használhatjuk guggoláshoz, hasizomhoz vagy vádli gyakorlatokhoz is, még a klasszikus felhasználásuk mellett. Érdemes tehát legalább egy 10 kilóig szerelhető szettet beszereznünk. Értelme ugyanis csak akkor van, ha a súlyok szerelhetőek, vagyis tárcsás súlyzót választunk.

Súlymellény

Az egyik legjobb otthoni edző eszköz. Aki szeretné egész napra kitolni a kardiót az még takarítás alatt is feldobhatja magára. Nem akadályoz a mozgásban, viszont legalább 5-10 kilót ránk aggat, ami egy idő után bizony a pulzuson is meglátszik. Remek kiegészítője a kocogásnak, és a különféle saját súlyos gyakorlatoknak. Aki igazán kitartó, az akár egész edzés alatt magán hagyhatja. Nem fogja megbánni. A jobb fajtákban bővíthetőek a súlyok, vagyis kedvünkre kivehetjük vagy berakhatunk még plusz súlyokat hozzá.

Gumiszalag

Nem csak megdolgoztatja a máshogy nehezen edzhető izmokat, de kiváló nyújtáshoz is. A gumiszalaggal rengetegféle gyakorlatot végezhetünk el, ráadásul számtalan videó is bemutatja ezeket az edzésformákat általa. Plusz előnye, hogy rendkívül olcsó megoldás, illetve különféle erősségű szalagokat vásárolhatunk. Ezért ha idővel erősödünk, csak eggyel nagyobb erősségű szalagra váltunk.