Melyek az otthoni arctisztítás lépései?

0
284

Az igényes megjelenés szerves részét képezi azt, hogy milyen állapotban van bőröd. Hiába a bomba alak és a minőségi ruha, ha arcod nem adja mindezt a színvonalat. Az arcápolást viszont nagyon könnyű elrontani azzal, ha nem a megfelelő készítmények mellett teszed le a voksod. Mivel a kommunikáció során arcunk van a fókuszban, ezért korántsem mindegy, hogy mennyire vagyunk annak állapotával elégedettek, és ettől magabiztosnak érezzük-e magunkat.

Válassz megfelelő készítményeket!

Az arctisztítás akár napi többször is aktuálissá válhat napirendedtől és bőröd igénybevételétől függően. Az egészséges és tiszta bőr múlhat azon, jól választasz-e készítményeket. A legtöbb márka vízkedvelő és olajkedvelő részekkel operál, s ennek köszönhetően gondoskodnak az optimális tisztításról. Fontos azonban, hogy csak annyi olajt távolítson el a bőrről, ami felesleges. Sokan ott rontják el, hogy agresszív alapanyagot választanak, ami az aminosavakat és a lipideket is eltávolítja, holott ezekre a bőrnek szüksége lenne. Ennek a hibának biztos jele, hogy kifejezetten húzódik a bőröd az arcmosást követően.

Alakítsd ki saját arcápolási rutinod!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig sokan vannak, akik hagyományos szappant használnak arctisztításra. Ennek lúgos kémhatása azonban felborítja a bőr egészséges pH-értékét és kiszáradáshoz vezethet. Érdemes tehát helyette olyan arcápolási rutint kialakítani, mely során mind a tisztítás, mind a bőrproblémák kezelése, és az ápolás is szerephez jutnak.

Mindegy, milyen elfoglaltsággal töltöd napod, a bőrödre került szennyeződéseket biztosan nem úszhatod meg. A rendszeres sminkelés, az izzadtság nyomot hagynak a bőr állapotán, így ezektől mindenképpen meg kell szabadulnod. A megfelelő arctisztítás első lépése mindig a megfelelő arclemosó beszerzése (forrás: szepsegcenter.hu). Válassz olyan arclemosót, amely bőrtípusodhoz illeszkedik. A micellás vizek és tonikok szintén remek döntésnek bizonyulnak, így ezekkel biztosan eltávolíthatsz minden szennyeződést, s egyúttal frissé is varázsolhatod bőröd.

Fókuszálj a problémákra!

Az arctisztítás nem elegendő. A legtöbben rendelkeznek valamilyen konkrét bőrproblémával. A mitesszerek, a pattanásos, a gyulladt területek okozzák talán a legtöbb gondot, és ezek a leginkább szembetűnőek is. A speciális lotionok, szérumok és eszenciák gondoskodnak arról, hogy egyedi bőrproblémáidat megfelelően kezeld, és azok kordában tarthatóak legyenek. Hasonlóképp gondot jelenthet a száraz bőr, de a kombinált bőrtípust is sokan ismerik.

Gyengéd ápolás és fényvédelem

Természetesen az arctisztítás utáni ápolás sem maradhat el, mely során helyezz különös figyelmet a fényvédelemre. Ezzel már nagyon sokat tehetsz a ráncok korai megjelenésének elkerülése érdekében. A napi rutin mellett érdemes olyan készítményeket is bevetni, mint a hámlasztó fátyolmaszkok és az arcradírok. Ezek gondoskodnak arról, hogy eltávolíthasd az elhalt hámsejteket. Miért fontos ez? Nem csak az egyébként használt termékek felszívódását segítheted így elő, hanem bőröd is üdébb, frissebb lesz.

Előzd meg a ráncok kialakulását!

A bőrápolási rutin nem csak az igényes megjelenést szolgálja, hanem azt is, hogy a bőr korai öregedése megelőzhető legyen. Már 30 éves kor felett javasolt elkezdeni a hialuronsavat tartalmazó készítmények alkalmazását, ezzel még a ráncok megjelenése előtt tehetsz időtálló szépséged érdekében.

A tág pólusok sokak számára jelentenek problémát. Ellenük elsősorban a pólusösszehúzó készítmények használata javasolt. Amennyiben érzékeny bőrrel rendelkezel, akkor fordíts különös figyelmet arra, hogy illatanyagoktól mentes termékek sorakozzanak fürdőszobádban. A pattanásos bőr esetében nem csak a szárításra, hanem egyúttal a hidratálásra is fokozottan célszerű ügyelni. Ha ugyanis csak a pattanások eltüntetése, „leszárítása” a cél, akkor könnyen kipirosodott, kiszáradt területekkel találkozhatsz, melyek legalább annyira kellemetlenek, mint a pattanások jelenléte.

Ma már olyan korszerű arctisztító készülékek is elérhetőek a kínálatban, amelyek a hatékonyabb tisztításban és bőrápolásban nyújtanak segítséget. Adj esélyt bőrödnek nap mint nap arra, hogy fellélegezzen és búcsút mondhasson a különféle problémáknak.