HOTDOGSzórakozásÖltözködni is tanulni kell

Öltözködni is tanulni kell

Útmutató a kevesebb, de jobb vásárláshoz és a megjelenés újraformálásához

Ez most egy nagyon egyedi időszak szinte mindenki számára. Életünk egy jelentékeny része – honnan dolgozunk és hova mehetünk, kiket láthatunk és mit szabad tennünk – hatalmasat változott. Emellett, bár ez nagyságrendileg nyilván kevésbé fontos, de ugyanolyan drasztikusan átalakult a szemléletünk a naponta viselt öltözékeinkről. Tippjeink segítségül szolgálhatnak a gardrób tartalmának minimalizálásához, úgy, hogy ráadásul még pénzt és időt is megtakaríthass. A lényeg tehát, hogy több hely maradjon a fontosabb daraboknak és a lehető legjobban nézzél ki minden nap!

Ne vásárolj valamit csupán egy alkalomra

Ahelyett, hogy bizonyos eseményekre vásárolnál valami konkrét és különleges darabot, próbálj meg néhány egyszerűbb és klasszikusabb ruha mellett dönteni. Ha nem engeded magad a trend által irányítani, akkor a választottadat újra és újra viselheted más és más egyedi kiegészítővel. Az ügyesen kombinált részleteknek köszönhetően, soha nem fogod unalmasnak, egyhangúnak érezni a megjelenésed.

Ne vásárolj vagy tarts meg valamit, ami nem illik hozzád vagy nem áll jól

Nem ritka, hogy olyan tárgyakhoz is ragaszkodunk, amelyek (már) nem illenek hozzánk. Azzal a reménnyel kecsegtetjük magunkat, hogy egyszer majd még jó lesz. Az sem ritka, hogy valaki eleve a méreténél egy-két számmal kisebb ruhát vásárol magának, mondván, ez majd a fogyásra ösztönöz. Ezeknek a ruhadaraboknak a megtartása – amelyeket igazából nem tudunk viselni – az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hiszen csak foglalja a helyet a gardróbban. Legyél reális és őszinte magaddal. Ha valamiben nem érzed magad felszabadultan, nem kényelmes, akkor nincs helye az életedben.

Ne vásárolj valamit csak azért, mert akciós

Soha ne vásárolj meg valamit csak azért, mert nagyon olcsó. Nem számít, hogy milyen nagy a leértékelés, vagy hogy mennyire divatos, trendi darabot szerezhetsz, ha soha nem fogod viselni, akkor az csupán egyszerű pazarlás. Nem kell ruhatípusonként tizenöt darabos készletet tartani otthon, bőven elég két-három is, amiket igazán szeretsz.

Ha vásárolsz valamit, akkor szabadulj meg egy másiktól

A gardrób ésszerű méretének megtartásához kiváló módszer az egyet be, egyet ki irányelv: minden alkalommal, amikor valami újat adsz hozzá, kiveszel egy darabot. (Ha olyan a ruhadarab állapota, akkor akár el is adhatod vagy elajándékozhatod). Ez nem csak a helytakarékosság szempontjából jó idea, hanem azért is, mert így sokkal biztosabbnak kell lenned abban, hogy amit megvásárolsz az tökéletes számodra, tudván, hogy az eddigi kedvenceid közül egyet kiszorít majd a szekrényből.

Most, hogy már tudod, hogyan tartsd kordában a gardróbod méretét, nézzük meg, hogy mit tehetsz a személyes stílusodért.

4 lépés a stílusosabb megjelenésért

1. Inspirálódj

Az egyéni stílus megtalálásának első lépése az „adatgyűjtés”. Ha többet szeretnél megtudni magadról, nézz körül: mi az, ami tetszik és mi az, ami nem. Magazinok, divathetek, utcai stílus, barátok, filmek és egyéb források révén elkezdheted elemezni a megjelenéseket. A trendek továbbra is inspirációs források lehetnek, mindaddig, amíg nem vakon követed azokat! Azáltal, hogy ihletet merítünk a körülöttünk lévő világból, képesek vagyunk tovább finomítani azt, ami kifejezetten passzol a mi saját stílusunkhoz.

2. Maradj két lábbal a földön

A következő lépés az, hogy félretesszük az álmodozást és reálisan pillantunk az életünkre. Őszintének kell lenned azzal kapcsolatban, hogy mi az életstílusod és mi a legpraktikusabb számodra. A divatipar azzal próbál meggyőzni bennünket, hogy ha valami tetszik, akkor rendelkeznünk kell vele. De béküljünk ki azzal a ténnyel, hogy nem birtokolhatunk vagy viselhetünk mindent. Néhány dolgot jobb csak messziről szemlélni.

3. Legyél magabiztos

Most, hogy már megálmodtad a tökéletes ruhatárat és visszakerültél a földre, itt az ideje, hogy magabiztosságra lelj a saját stílusodban. Miután megtaláltad a megfelelőnek tűnő darabokat, figyelj arra, hogy különböző helyzetekben hogyan érzed magad bennük. Ha valami nem praktikus, nem kényelmes, feszengsz benne, takargatod, huzogatod, akkor azt könyörtelenül tiltsd ki a szekrényedből. Hagyd, hogy épüljön az önbizalmad és gyorsan rájössz majd, hogy az ideális öltözködés nem mások lemásolása, hanem saját magad kifejezése. Nem kell beleerőszakolnod magad olyan ruhákba, amikben nem érzed jól magad. Merj néha áldozni a kényelem oltárán és nyugodtan húzz fel egy lapos talpú cipőt, vagy hidegebb időben egy pamutharisnyát. Szabadítsd fel magad és legyél egyedi!

4. Legyél kreatív

A személyes stílus ápolásának utolsó lépése a kreativitás. A saját stílusod felfedezése nem azt jelenti, hogy a szekrényed tartalma olyan, mintha megállt volna körülötte az idő. Folyamatosan változunk, amibe bele tartozik a stílusunk is, de közben egyre jobban megértjük azt, hogy kik is vagyunk valójában. A stílusod a személyiséged kiterjesztése.

Nem mindenki születik divatos és kifinomult érzékekkel. Tanulj, kutass és törekedj arra, hogy egyre jobb és jobb legyen a magabiztos kisugárzásod. Idővel képes leszel átalakítani a megjelenésedet olyanná, amilyennek megálmodtad. A világ legsikeresebb emberei addig kísérleteznek, amíg el nem érik a kívánt eredményt. Ezt Te is megteheted!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek