HOTDOGDIYMire jó egy oldalkidobós fűnyíró traktor?

Mire jó egy oldalkidobós fűnyíró traktor?

A fűnyírás szinte minden kertes ingatlanban aktuálissá váló feladat. A hagyományos fűnyírókon túl azonban a fűnyíró traktorok kínálatából is válogathatunk, melyek főként nagy alapterület esetében bizonyulnak praktikusnak. Akár több ezer négyzetméteres zöld területek karbantartására is alkalmasak ezek, így legyen szó saját telkünkről, vagy közintézmények általi felhasználásról, a fűnyíró traktorokkal nem igen lehet mellélőni. Ami azonban lényeges, az a választásra való odafigyelés.

 

Mint sok más esetben, a fűnyíró traktorok kapcsán is fontos bizonyos szempontokra ügyelni. Az Emaki szerint az oldalkidobós fűnyíró igen praktikus és kényelmes megoldás azoknak, akik nem szeretnék gyűjteni a levágott füvet. Ezzel nem csak időt, de energiát is megtakaríthatunk, pláne akkor, ha a fűnyíró traktorok alkalmazásakor aktuális nagy területről van szó.

 

A vásárláskor tehát alapvetően át kell gondolnunk, hogy gyűjtős vagy gyűjtő nélküli traktor mellett döntsünk. Ez annak függvényeként is alakulhat, hogy hol szeretnénk majd használni a járművet. Míg a focipályán mindenképpen célszerű összegyűjteni a levágott füvet, addig egy gyümölcsös kertben ez már korántsem biztos. Ha a készülék kései apróra darált füvet juttatnak a környezetbe, annak előnyeit is élvezheti a termés.

 

Mivel tulajdonképpen egy járműről van szó, ezért a traktor sebességváltója is figyelmet érdemel. Alapvetően két fajtát különböztethetünk meg. Az úgynevezett hidrosztatikus hajtómű automata váltóval működik, míg a hagyományos megoldás mechanikus úton oldja meg mindezt. Érdemes átgondolni azt is, hogy a fűnyíráson túl milyen extra funkciókat szeretnénk magunkénak tudni az eszközzel. Vannak olyan fűnyíró traktorok, melyek akár négyévszakos üzemmódban is gond nélkül alkalmazhatóak. Felszerelhetünk rájuk a hó kotrására alkalmas lapátot, de az őszi levelek összegyűjtésében is hasznos segítőtársnak bizonyulhat a fűnyíró traktor, a megfelelő kiegészítőkkel felszerelve.

 

Érdemes ezekre a berendezésekre úgy gondolni, mint a jövőre szóló beruházásra, hiszen egy jó választással hosszú éveken keresztül kifogástalanul működő eszközt kaphatunk, mely jelentősen megkönnyíti a kültéri munkálatokat. Akár webáruházon keresztül is leadhatjuk megrendelésünket a kiszemelt darabra, így várhatóan kedvezőbb áron is sikerül majd hozzájutni ahhoz.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek