HOTDOGGazdaságMilyen klímát vegyek fűtésre?

Milyen klímát vegyek fűtésre?

A nyári hónapokban a tikkasztó forróság közepette a legtöbben nem gondolnak a fűtési szezonra. Pedig érdemes lenne! A lakásfelújítás során a fűtési rendszer korszerűsítése is olyan feladat, mely mellett nem érdemes elmenni. Vannak, akik a teljes rendszert átalakítani kívánják, mások a kiegészítő fűtés lehetőségében gondolkodnak. Ez utóbbi kapcsán remek választásnak bizonyul a klíma fűtésre történő használata.

A klíma kapcsán a legtöbben elsősorban a hőségriadók esetében életmentő eszközre asszociálunk. A mai korszerű készülékek azonban nem csupán a hűtés, hanem a fűtés területén is optimálisan kihasználhatóak. A kínálat minden korábbinál szélesebb, ezért a márkák között elveszve nem egyszerű rátalálni az ideálisra. Alaposan érdemes átgondolni, hogy milyen klímát választ fűtésre. Az energiafelhasználás éppen úgy lényeges szempont, mint az ár, és persze a márka sem elhanyagolható.

Érdemes olyan márka mellett letenni a voksot, mely megbízható minőséget képvisel a piacon, és egy esetleges meghibásodás esetén is egyszerűen, gyorsan alkatrészhez lehet jutni. Persze mindez megakadályozható a rendszeres karbantartással és tisztítással. A téli hónapokban azt is megéri szem előtt tartani, mekkora helyiséget szeretnénk felfűteni az eszközzel, és annak kapacitása elegendő-e erre a célra. A kisebb helyiségekben kifejezetten jó választásnak bizonyul a klíma fűtés gyanánt. A nagyobb helyiségekben akár kiegészítő fűtésként is szolgálhat a klíma, de az átmeneti hónapok hűvös estéin sem kell lemondani az általa kínált kényelemről.

További probléma lehet mostanság a szakemberkeresés. Az aktuális lakásfelújítási támogatásoknak köszönhetően rendkívül sokan vágtak bele a munkálatokba. Mivel a klímát kizárólag szakember szerelheti be, ezért fontos, hogy mielőbb sor kerüljön arra. Nyáron szinte lehetetlen klímást találni, vagy ha mégis, akkor csak jelentős várakozási idő után kerülhet sor a beszerelésre.

Megéri átgondolni azt is, hogy milyen rendszer álljon rendelkezésre. Az okos otthonokban a távolról irányítható rendszerek nagy népszerűségnek örvendenek, így már egy előre beállított hőmérséklet fogadhat az ingatlanba érve. Klímavásárlás alkalmával érdemes szakember segítségét is kikérni, aki a helyiség adottságainak megfelelő kiválasztásában közreműködik.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek