HOTDOGSzórakozásMikor lesz a Sziget fesztivál 2022-ben?

Mikor lesz a Sziget fesztivál 2022-ben?

Idén augusztus 10-től 15-ig lesz Sziget Fesztivál Magyarországon, amelyre már el is kezdték a jegyek értékesítését.  A legelső Sziget Fesztivál 1993-ban került megrendezésre. Első alkalommal nagyon kevés látogató volt jelen a ma már neves fesztiválon azonban évről évre egyre nagyobb látogatottság jellemezte. A világ legnagyobb és legnépszerűbb fellépői, 60 színpad és 6 nap. Mára ekkorát fejlődött a Sziget. A 6 nap alatt több mint 1000 előadást hallgathatnak meg a résztvevők. Ebben az évben is érdemes ellátogatni a Szigetre!

Sziget Fesztivál 2022, a nemzetek fesztiválja

A fesztiválon mára már több mint 100 nemzet képviselteti magát. A rajongók által is kedvelt fesztiválra nagyon távoli országokból is érkeznek látogatók. Ilyenkor szinte az egész világ útra kel, hiszen ennek a magyarországi szórakozási lehetőségnek már mindenhol jó híre van. Érkeznek Új-Zéland és Brazília térségéből is fiatalok, valamint idősek, hogy legalább pár napig gondtalanul csak a szórakozásnak szentelhessék szabadidejüket.

Milyen programokra számíthatunk a zenei programokon kívül?

A Sziget Fesztivál természetesen a zenéről szól, ám a szervezők teret adnak egyéb művészeteknek is. Ilyen a tánc, a színház, a performansz, a képzőművészet és a cirkusz is. Néhány fellépő az idei fesztiválon: Dua Lipa, Rüfüs du Sol, Nina Kraviz, Milky Chance, Noga Erez, Cate Le Bon, Channel Tres, Kings of Leon, Bastille, Alice Merton, Mezerg, Seth Troxler, Myd, Giant Rooks, Apashe, Lauren Sanderson, Dirtyphonics, Justin Bieber, Stromae, Jungle, FKJ, Woodkid, slowthai, Meute, Viagra Boys, Alfie Templeman csak egy pár a már sokak által ismert nevek közül.

Milyen jegyek és szálláslehetőségek közül választhatunk?

Teljes fesztivál bérlet, teljes fesztivál diákbérlet és napijegy közül választhatunk emellett kempingek, valamint különféle szállások bérlésére és lehetőség van. Alap kemping, szieszta kemping, chill kemping superstar kemping, csak egy pár a színes szálláslehetőségek közül. Az alap kempinget a 3 vagy 6 napos bérlettel rendelkezők ingyen vehetik igénybe, így a Sziget területén az arra kijelölt helyeken bátran felállíthatják sátraikat. A Sziget Beach mellett terül el a Szieszta kemping, amely egy középkategóriás lehetőséget kínál közel a strandhoz. A Sziget Village egy zárt kemping, ahol előre telepített faházak kaptak helyet. Itt komfortos és kényelmes pihenőhelyek közül lehet választani. Talán kevesen tudják, de a Szigetre már saját lakókocsival is be lehet hajtani. A zuhanyozás vagy fürdés a közeli VIP kempingben oldható meg. A Wooden Hut faházak a Superstar Kempingben és a Sziget Village-ban találhatók meg és 2 vagy 4 személy részére biztosítanak kényelmes pihenési lehetőséget. A Sziget Fesztivál honlapján pontosabb információkhoz is juthatunk a szálláslehetőségekkel kapcsolatban.

A sokszínűség jellemzi a Sziget Fesztivált

A Szigeten nincsen megkülönböztetés, mindannyian mások vagyunk, de mégis egy dolog hajt bennünket, hogy jól érezzük magunkat. A vallás, a bőrszín, a nyelv nem jelenthet akadályt abban, hogy megismerkedjünk és együtt bulizzunk más nemzetek fiataljaival. A Szigeten a különbözőségek ellenére egyek lesznek a résztvevők és évről évre hosszútávú barátságok is születnek.

Mi az a Superar kezdeményezés?

Az idei fesztivál a hátrányos helyzetű gyermekeket is támogatja. A Superar programon keresztül a zene erejével támogatják az arra rászoruló kicsiket.  Az idei fesztiválon gyűjtőpontokat helyeznek el, ahová a megvásárolt repoharat lehet leadni. A programban részt vevő gyerekek részére zeneoktatást biztosítanak, így a kicsik a saját zenei készségeiket fejleszthetik, kreativitásukat erősíthetik.  Emellett a program kiemelt célja az összetartozás erősítése a különféle közös program segítségével. A programban eddig már több mint 2000 gyermek vehetett részt és számuk egyre nő. A Superar programban több ország is részt vesz, köztük Ausztria, Svájc, Románia, Bosznia és Szlovákia is.

A Sziget a fenntarthatóságról is szól

A Love Revolution üzenettel a környezettudatosságot és a fenntartható fejlődést erősíti a Sziget Fesztivál. A repohár megvásárlásának lehetősége és a Green Sziget Center a környezettudatosságot népszerűsíti a fiatalok körében. A Green Center a teljes programsorozat alatt workshopokkal és előadásokkal várja a résztvevőket. TrashFashion foglalkozások, Climate KIC Alumin és még sok érdekes program vár mindenkire. A Sziget utolsó napján le lehet adni a matracokat és a hálózsákokat is, amelyeket a rászorulók részére adnak át. A Szigetre érkezőket ingyenes kerékpár tárolással, szervízzel és kölcsönzővel is várják. Természetesen idén sem maradhat el a Szigeten a szelektív szemétgyűjtés. Mintegy 140 helyszínen lehet majd a hulladékot szelektíven gyűjteni az erre rendszeresített tárolóedényekben. A programhoz 50 önkéntes is csatlakozik, akik segítik a hulladékok szelektív gyűjtését. A Sziget célja ezzel a lehetőséggel, hogy a fiatalok mindennapjaiba is beépüljön a környezettudatosság.

Láthatjuk, hogy a Sziget Fesztivál idén sem fog csalódást okozni az érdeklődőknek. Csúcsszuper programok és fellépők, számtalan szórakozási lehetőség várja az érdeklődőket ezen a nyáron is. A jegyeket érdemes minél előbb megvásárolni, hiszen nagyon gyorsan fogynak. Ha már most eldöntöttük, hogy részt vennénk a színes forgatagban, akkor a Sziget Fesztivál weboldalán akár online is lefoglalhatjuk helyünket erre a fergeteges nyári programra. Minden bizonnyal idén is a világ minden tájáról érkeznek fiatalok és idősebbek is a fesztiválra, amely mára már Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb fesztiváljának mondható. Bízunk benne, hogy cikkünkkel segítettünk egy kicsit jobban megismerni a Sziget Fesztiválban rejlő lehetőségeket.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek