HOTDOGSzórakozásMik egy jó házibuli feltételei?

Mik egy jó házibuli feltételei?

Házibulit szerveznél, de nem vagy tisztában a legalapvetőbb feltételekkel? Szívesen feldobnád az eseményt valami különleges dologgal, akkor szerencséd van. Ebben a cikkben ugyanis összegyűjtöttünk minden fontos dolgot, amivel házigazdaként sem csak a stressz és a rohanás vesz téged körbe. Lássuk, hogy mik is azok a bizonyos pontok és részletek, amikre mindenképpen érdemes lesz odafigyelned, ha házibulit szervezel!

Különleges programok a házibuliba

Talán az egyik legfontosabb, hogy olyan listát alkoss meg a programok kapcsán, ami színes. Nem árt, ha mindenkinek nyújtasz valami újdonságot és érdekességet, talán éppen ezért lehet hasznos közösen kipróbálnotok a sport játékokat. Ez közel sem egy tipikus dolog, ami fel szokott kerülni arra a bizonyos programkínálatra, azonban érdekes lehet azok számára, akik már találkoztak ezzel, de még nem mertek belevágni. A bukméker jelentése azonban nem mindenki számára világos, pedig az online játék remek lehetőség, hogy feldobjunk egy házibulit. Ezek a személyek a játékokat könyvelik, és bár eredetileg a lóversenyeken használták azokra, akik feljegyezték a leadott tippeket, manapság már sokkal általánosabb jelentéssel bír. Fontos, hogy az alapfogalmakat tisztázzátok, hiszen így sokkal részletesebb képet kapnak a résztvevők azzal kapcsolatban, hogy mibe vágnak bele. 

Bevásárlólista készítése

Természetesen nemcsak a fent említett programokra kerülhet sor, hiszen például csinálhatsz kostolókat, ételekkel kapcsolatos játékos feladatokat. Készíts össze előre falatokat, amit aztán csukott szemmel kóstoltass meg a többiekkel, nekik pedig ki kell találniuk, hogy mi van abban az adott dologban, mit is ettek meg. Ehhez azonban mindenképpen állíts össze egy bevásárlólistát és szerezd be előre a szükséges hozzávalókat, hiszen ez alapfeltétele egy sikeres házibulinak. Valljuk be, az emberek nagy része enni és inni fog menni, illetve persze szeretnék magukat jól érezni. Ha azonban van mivel kínálni őket, mindezt esetleg még játékosan is teszed meg, akkor valószínűleg a mosoly és a nevetés sem marad el. 

Fontos azonban, hogy mindenképpen tisztában legyél azzal, ha valakinek ételallergiája van, nem eszik húst, esetleg teljesen vegán, hiszen csak így kerülheted el a bakikat. Mindenképpen tegyél a kosárba vizet, alkoholmentes italokat is, ugyanis biztosan vannak olyan barátaid, akik nem fogyasztanak se sört, se bort, se semmilyen hasonló szeszt. Mindezt pedig ne hagyd az utolsó pillanatra, ahogy a takarítást sem, hiszen így sokkal kevesebb stresszel számíthatsz. Ha előre dolgozol, jóval több időd marad a pihenésre és a szórakozásra. Ne feledd, hogy neked is jól kell magadat érezned, nem csak a többieknek. 

Zeneszámok összeválogatása

Az étel, az ital, illetve a színes programok mellett nem szabad megfeledkezned a zeneszámokról sem, hiszen a csendet senki nem szereti. Részesítsd előnyben a kedvenceiteket, állítsd össze úgy a listát, hogy legyen benne retro, új, esetleg klasszikus, bármi, amit szerettek, amit szívesen hallgattok. Az örökzöld slágerek pedig mindenképpen legyenek rajta a listán, hiszen ezek nélkül táncra sem fogtok perdülni. 

Előtte azonban mindenképpen különíts el egy szobát, ahova a törékeny tárgyakat teszed, ugyanis biztos lehetsz benne, hogy nem minden marad épségben egy nagyobb társaság esetén. Tedd be ezeket az apróságokat a hálószobába, zárd kulcsra, így garantáltan biztonságban tudod a kedvenc vázádat, poharadat, képedet. 

A szomszédok értesítése

Ha tudod előre, hogy nagy hangzavar és táncolás várható, akkor még a buli előtt jelezd a szomszédoknak, hogy az adott napon esetleg kicsit hangosabbak lesztek. Ez családi ház esetében nem valószínű, hogy gond lesz, de egy panelben annál inkább. Nem kell persze mindenkit egyesével meglátogatni, azonban a lépcsőházba nyugodtan tehetsz ki egy értesítőt, amiben elnézést kérsz az esetleges hangzavarral. Írj hozzá telefonszámot, amin esetleg elérhetnek, ha tényleg nagyon hangos lenne a zene. Így elkerülheted a rendőrséggel való találkozást is. 

Egy jó házibulihoz tehát mindenképpen szükség lesz ételre, italra, színes programokra, zenére, nem utolsó sorban pedig a problémák előzetes kezelésére egyaránt. Menj el időben vásárolni, vegyél meg minden szükséges hozzávalód, válaszd ki előre a zenéket, illetve vidd biztonságos helyre a törékeny holmikat. 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek