HOTDOGSzórakozásLe mernél csúszni ezen az óriáscsúszdán?

Le mernél csúszni ezen az óriáscsúszdán?

A nyár a csúszdázás időszaka, amikor szívesen választjuk az élményfürdőket, csúszdaparkokat. Hazánkban is megtalálhatóak olyan típusok, melyek kihívás elé állítják még a legbátrabbakat is, de ha igazán extrém csúszdákra vágynál, akkor érdemes világszinten is körülnézni a lehetőségek után. Vannak olyanok, ahol száz km/órás sebességgel száguldhatsz, de a tízemeletnyi zuhanás, vagy a 300 méteres mélység feletti üvegcsúszda is megtalálható napjaink csúszdakínálatában. Lássuk, meddig kell mindezekért utaznod!

Rafting-csúszda a Tátrában

Hazánktól mindössze 150 kilométerre található meg a Tatralandia élményfürdő névre hallgató komplexum, mely hatalmas területen helyezkedik el. Medencéi mellett természetesen a csúszdák sem hiányozhatnak kínálatából. A Tornadó például a közép-európai régió leghosszabb rafting-csúszdája a maga 101 méterével. Az extrém csúszások szerelmeseinek Szlovákia legmeredekebb csúszdája is kihagyhatatlan 146 méteres hosszúsággal.

A világ legmagasabb csúszdája Kansas City-ben

Kansas City-ben található meg a világ legmeredekebb csúszdája. A The Verrrückt kiindulópontja 264 lépcsőfokon közelíthető meg, majd ha elég bátrak vagyunk az induláshoz, 104 km/ órás sebességgel száguldhatunk onnan lefelé. Sokakat már a felfelé vezető csigalépcső is kihívás elé állít, mégis tény, hogy az 54 méter magas csúszda igen népszerű az adrenalinvadászok körében.

Óriáscsúszda luxus óceánjárón

A csúszdázás élményéről akkor sem kell lemondani, ha egy luxus óceánjáró fedélzetén töltjük időnket. A Harmony of the Seas hajón ugyanis egy speciális, merevített aljú zsákban ülve érkezhet meg a vendég a tizenhatodik szintről a hatodikra pár másodperc alatt. A csúszda 110 centiméteres magasság felett használható, de nem csak a gyerekek kedvencének számít.

Sky Walk Csehországban

Dolni Morava cseh település neve nem tűnhet túl ismerősnek, pedig itt található a világ legkülönlegesebb kilátója, a Sky Walk. A fából készült kilátó 55 méter magas, tetejét csigalépcsőn és fagerendás sétaúton is meg lehet közelíteni. Ha viszont visszafelé kicsit több adrenalinra vágynánk, akkor választhatjuk a fedett acélcsúszdát is. A 101 méter hosszú csúszda időnként ablakokkal kombinált, hogy a tájban csúszdázás közben is lehessen gyönyörködni.

Üvegcsúszda 300 méteres magasságban

Tériszonyosok számára garantáltan rossz döntés lehet a Skyslide, mely a Los Angelesben megtalálható US Bank Towerben kap helyet. Az épület 70 és 69. emelete között helyezték el azt a 14 méter hosszú csúszdát, amely 300 méteres magasságban van. A csúszda végpontja egy kilátóterasz. Ugyan a csúszda anyagául egy 3,2 centiméteres üveg szolgál, de ez a legtöbbek számára mégsem elég megnyugtató az alul tátongó mélységet látva.

A világ legextrémebb csúszdái a magasság és az adrenalin rajongói számára biztosan jó választásnak bizonyulnak. Ha viszont épp igyekszel úrrá lenni tériszonyodon, akkor célszerű másféle szabadidős elfoglaltságot választani, ugyanis a mélyvízbe ugrás nem feltétlen a legjobb terápia.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek