HOTDOGSportVajon melyik labdarúgó csapat fogja megnyerni a 2022-es katari világbajnokságot?

Vajon melyik labdarúgó csapat fogja megnyerni a 2022-es katari világbajnokságot?

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság már a 22. lesz a sorban, amelyet kicsit eltérő időpontban, november 20. és december 18. között rendeznek meg. Mivel Katar ad helyszínt az idei mérkőzéseknek, az időjárás pedig ekkor ideális ott, így valamivel eltolták az amúgy nyáron tartandó világversenyt. A rendező országról még 2010-ben döntöttek, azóta biztos, hogy itt kerül megrendezésre az ideig vb. Már csak az a kérdés, hogy vajon melyik ország diadalmaskodik?

Katari labdarúgó-világbajnokság

Ha jártas vagy a fociban, akkor tisztában vagy vele, hogy a futball egyik legrangosabb eseménye a négy évente tartandó világbajnokság. Idén Katar ad otthont a meccseknek, amikre rengeteg embert várnak a világ számos pontjáról. Ha követni szeretnéd az eseményeket, akkor érdemes applikációt letölteni a mobilodra, így akkor sem maradsz le semmiről, ha éppen úton vagy. A legtöbb alkalmazásban változatos kezdő ajánlatokkal várnak, így kipróbálhatod az egy-két hónapos ingyen prémium csomagokat. Ezeknek hála minden fontos eseményről, eredményről, halasztásról értesülni fogsz.

 

A világbajnokság a selejtezőkkel együtt FIFA-rendezvénynek minőségül, így a FIFA szabályai a mérvadóak. Katar még sosem szerepelt ezen a rangos eseményen, ez az első alkalom, hogy világbajnokságot rendeznek egy arab országban. A nyitómérkőzést a házigazda Katar és Ecuador játssza majd, amelyen amúgy utoljára lesz látható 32 csapat. A 2026-os eseményen ugyanis már 48-ra emelkedik a résztvevő országok száma. Bár ez közel sem azt jelenti, hogy a nagyokkal és címvédőkkel szemben esélyük van nyerni a világversenyen. Jelenleg Franciaország a címvédő, így idén is számolhatunk azzal, hogy ott lesz a legjobbak között.

Mire számíthatunk Katarban?

Az első és legfontosabb, hogy hazánknak nagy szerencséje van, ugyanis az időeltolódás mindössze +2 óra, így azért nem kell túl korai kelésekkel vagy késői fekvésekkel számolni. Katar egyben a legkisebb ország, amely valaha világbajnokságot rendezett, így megelőzték az 1954-es rendezvény házigazdáját, Svájcot. Az európai ország háromszor akkora és abban az időszakban még csak 16 ország vett részt világbajnokságon, szemben a mostani 32-vel, ami pontosan dupla annyi résztvevőt jelent. Emellett manapság már jóval könnyebben vesz részt egy rajongó egy meccsen, hiszen csak fel kell ülnie a repülőre. Az ‘50-es években nem kellett annyi látogatóval és nézővel számolni, mint manapság. Bár nem valószínű, hogy Katarnak ez problémát okozna.

 

A selejtezők már lezajlottak, mind a hat kontinens megtartotta a sajátját. Katar rendezőként automatikusan ott van a tornán. Franciaország szintén részt vett a selejtezőkön, és elmondható, hogy a 32 országból 24 ott volt a négy évvel ezelőtt megrendezett orosz eseményen.

 

Eközben Hollandia, az Egyesült Államok, Ghána és Ecuador egy világversenyt kihagyva, ismét ott lesznek a vb-n. Míg Kanada 36 év után először jutott ki a rendezvényre. Meglepetésre az olaszok nem jutottak ki, viszont biztosan ott lesznek a legnagyobbak, mint Németország, Argentína, Portugália, Anglia, illetve Spanyolország. Nem mehetünk el szó nélkül persze amellett sem, hogy idén ismét találkozhatunk a horvátokkal, a japánokkal, a lengyelekkel, az ausztrálokkal, illetve Costa Ricával is.

Kik diadalmaskodhatnak?

Mivel négy évvel ezelőtt a franciák nyerték meg a világbajnokságot, így mindenképpen számolni kell azzal, hogy idén is a legjobbak között lehetnek. Nem írhatjuk le azonban sem a spanyolokat, sem a portugálokat, sem az argentin válogatottat. 8 csoport van, amelyek közül a legjobbak kerülhetnek be az első nyolcba, négybe, majd pedig jöhet a végső meccs, ami december 18-án kerül megrendezésre.

 

A 2022-es foci VB megnyeréséért azonban igen nagy küzdelem lesz, hiszen a favoritok idén is jelen lesznek az eseményen. Persze kérdés lehet, hogy a címvédő képes lesz-e ismét diadalmaskodni, ami sosem volt egyszerű feladat. Ilyenre utoljára 1962-ben a brazilok voltak képesek, így nagy szó lenne, ha ismét megtörténne ennyi idő után. Szinte hagyomány ugyanis, hogy a címvédő ország gyengén szerepel a következő világversenyen.

 

Visszagondolva az olaszok 2010-es, a spanyolok 2014-es, vagy éppen a németek 2018-as csoportkörből való kiesésére. Természetesen a franciák mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ez ne következhessen be. Olyan világsztárokat láthatunk viszont a mezeikben, mint Benzema, Mbappé, Griezmann, vagy éppen Pogba. Érdemes azonban emellett megemlíteni, hogy Argentína, Copa America győztesként lesz jelen Katarban, akik a Bajnokok Kupájában simán megverték az olaszokat, akik ott sem lesznek az idei versenyen. Bátran állítjuk, hogy ők az egyik legnagyobb esélyesek az idei évben, bár nem is először nyernék meg a foci VB-t.

 

Komolyan számolhatunk továbbá az angolokkal, akik 2018-ban már ott voltak az elődöntőben, míg 2021-ben az EB döntőjéig meneteltek. Komoly esélyeik vannak, hogy 1966 után ismét sikert arassanak.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek