HOTDOGDIYFűnyírók összehasonlítása egy helyen

Fűnyírók összehasonlítása egy helyen

A házat övező környezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy otthonosan érezzük magunkat. A tavasztól késő őszig terjedő időszakban rendszerint sok időt töltünk a szabadban, ahol a füvesítés szinte magától értetődőnek bizonyul. A gyep azonban csak akkor szolgálja esztétikumával is igényeinket, ha azt rendszeresen vágjuk, karbantartjuk. A piaci kínálatban minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek a fűnyírók. De mégis milyen típusok találhatóak meg a kínálatban? Mi alapján válasszunk a többféle fűnyíró fajta közül? Cikkünkben most ennek igyekszünk utánajárni.

Zöld megoldás

Az úgynevezett kézi fűnyírók kétségkívül a leginkább környezetbarát készülékek, melyek meghajtáshoz nincs szükség elektromos meghajtásra. Olcsó, csendes és megbízható választás, ám tény, hogy ha kicsit elhanyagoltuk a fűnyírást, akkor már meggyűlhet a bajunk vele, sőt, a fű összegyűjtéséhez is kézi erőt kell használni, s nem árt a gereblye sem. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyszerű eszköz elsősorban akkor ideális, ha maximum 500 négyzetmétert szeretnénk igényessé varázsolni.

Önjáró fűnyíró

Ezek elektromos és gázüzemű verzióban is elérhetjük. A kézi fűnyíróknál hosszabb fűvel is könnyedén elbánik, viszont ha nem jár a motor, akkor nehezebb tolni. Mivel az elektromos fajták az energia 20 százalékát a mozgásra használják fel, ezért egy töltéssel kevesebb fűtől szabadulhatunk meg. Amennyiben a gázüzemű megoldásra esik a választásunk, akkor folyamatos olajcsere és karbantartás szükséges. Lejtős-dombos területen általában 1000 négyzetméter nyírható le vele kényelmesen.

Legnépszerűbbek a hagyományos fűnyírók

A legtöbben e típus mellett teszik le a voksot, hiszen ez az a tipikus fűnyíró, amire a szó hallatán a legtöbben asszociálunk. Az elektromos árammal üzemelő fajták környezetbarát megoldásnak számítanak, és teljesítményben megegyeznek a gázüzemű típusokkal. Akár 55 centiméteres vágási szélességgel is rendelkezik, és a magas fűvel is gond nélkül elbánik, melyet összegyűjt, így erre sincs gondunk. A pengék ellenőrzés természetesen a hagyományos fűnyírók esetében is fontos. A szakemberek 1000 négyzetméter területig javasolják használatát. Ma már sokkal több típusú fűnyíró közül lehet válogatni: a profibarkacs.hu weboldalán meg is nézheted, hogy milyen különbségek vannak köztük!

Fűnyíró traktorok: nagyobb teljesítmény és hatékonyság

Amennyiben nagyobb területen szükséges megoldani a fűnyírást, akkor mindenképpen a fűnyíró traktorokban érdemes gondolkodni. Közterületeken gyakran találkozni ilyenekkel, de magáningatlanok esetében is hasznos választásnak bizonyulhatnak. Az ülőmagasság éppen úgy állítható, mint a vágási magasság, és a modellek rendkívül egyszerűen irányíthatóak.

Essen bármelyik fűnyíró típusra is a választás, azzal mindenképpen számolni kell, hogy a pengék karbantartást igényelnek. Minél bonyolultabb a szerkezet, annál több odafigyelésre és karbantartásra van szükség. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a választásnál sokak számára fontos tényező az ár, de a minőség sem elhanyagolható tényező.

Online kényelmesebb!

Napjaink korszerű megoldásai között az online vásárlás előkelő helyet foglal el. Ennek előnyeiről akkor sem kell lemondani, ha az ideális fűnyíró beszerzése szükséges. A megfelelő webshopban a szükséges szakmai tanácsokkal is ellátnak a profik, így sikerülhet az egyéni igényeknek minden szempontból megfelelő eszköz mellett letenni a voksot. Amennyiben a ház körül használatos egyéb gépek szükségesek, úgy megéri olyan áruház mellett dönteni, ahol egy helyen lehet beszerezni mindent.  

A kert összképéhez aktívan hozzájárul az, hogy mennyi gondot fordítunk annak ápolására. Nem törvényszerű azonban, hogy ennek hétvégenként sok időt kelljen elvenni. A korszerű eszközökkel gyorsan és hatékonyan igényessé varázsolható a gyep, mely remek színtere lehet a szabadban töltött időnek.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek