Ennyibe kerül most egy PCR teszt Budapesten

0
500

Koronavírus. A szó ma már a világ minden táján ismerős, hiszen a pandémia máig komoly problémát okoz a bolygón. A korszerű orvostudomány által elért vívmányokat már most a gyógyulás és a prevenció szolgálatába lehet állítani, s sokan reménykednek abban, hogy hamarosan a gyógyszer is napvilágot lát. Addig viszont marad az időben történő felismerés. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik. A tünetek ugyanis szinte teljesen megegyeznek kezdetben a meghűléses, influenzás panaszokkal.

Bár a maszkviselés miatt a tavalyi influenzaszezon nálunk elmaradt, de a köhögés, az orrfolyás, a fáradékonysággal és elesettséggel járó betegségek esetén automatikusan felmerül a koronavírus gyanúja. Ilyenkor az állami rendszerben történő tesztelés mellett a magánúton zajló PCR teszt pozitívumait is választhatja. S hogy mennyibe kerül ez utóbbi kényelme, és akár a házhoz érkező tesztelés? A Margitlab tesztállomás weboldalán mindig könnyen tájékozódhat az aktuális PCR teszt árakról.

A tesztállomáson garatból történik a mintavétel, ami sokak számára pozitívum, hiszen az orrból zajló mintanyeréstől a legtöbben tartanak. S hogy mire érdemes odafigyelni a tesztelés előtt? Legalább 4 órával előtte már nem szabad enni és dohányozni, de a folyadékbevitelt is kerülni kell 2 órával a mintavétel előtt.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegség időben történő felismerése aktíva hozzájárulhat a hatékony kezeléshez. Sokan úgy vannak vele, hogy egy kis nátha, láz és fáradtság a meghűlés számlájára írható, vagy éppen a gyógyszertárakban történő tesztekre hagyatkoznak. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ténylegesen megbízható eredményt a PCR teszteléstől lehet várni.

A koronavírus felforgatta életünket, és az egészség megőrzése fókuszba került az emberek jelentős részénél. Ennek nem csak az immunrendszer erősítése képezi szerves részét, hanem az is, hogy időben teszteltessük magunkat, ha bármilyen tünetet tapasztalunk magunkon. A magánúton történő tesztelés gyors megoldásnak bizonyul akkor is, ha külföldre szeretnénk utazni, és ehhez gyors PCR tesztre van szükségünk. Akár otthona kényelmében is elvégezhető a teszt, 4 főtől már ingyenes kiszállással.