HOTDOGDIYHallott már az elektromos zárbetétekről?

Hallott már az elektromos zárbetétekről?

A zárak a biztonság szimbólumai, melyre saját otthonunk és privát életterünk érdekében nagy szükség van. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen típusra esik a választás. Vannak olyan zárbetétek is, amelyek eltérnek a hagyományos megoldásoktól. Az ilyen zárbetétek működtetéséhez nincs szükség kulcsra. A tetszőlegesen beállítható számkombinációs kód nagyobb biztonságot kínál. Akár távirányító vagy vezeték nélküli billentyűzet is beszerezhető hozzájuk. Tetszés szerint az ajtóra vagy az ajtó mellé is felszerelhetőek az ilyen zárszerkezetek.

Természetesen a kínálat ennél sokkal szélesebb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a normál zárbetétek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen többféle biztonsági szintet kínáló fajták elérhetőek a választékban. Az úgynevezett gombos zárbetétek kifejezetten praktikusnak bizonyulnak, hiszen a belső oldalon egy modern forgatógomb szolgálja a nyitást és a zárást. A megoldásnak köszönhetően ráadásul az is elkerülhető, hogy nem tudjuk kizárni magunkat a lakásból.

A védett profilú kulcsos zárbetétek esetében a kulcsmásolás kizárólag a kódkártya felmutatásával lehetséges. Egyes zárbetétek esetében a kódkártya a kulcs utánrendeléséhez biztosít lehetőséget, ezért fontos, hogy olyan típusra essen a választás, amelynél a kulcsmásolás is csak a kódkártya felmutatásával valósulhat meg.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a zárak esetében a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. A prémium zárbetéteknél a magas biztonsági szint garantált. Erről az alapanyagok éppen úgy gondoskodnak, mint a kialakítás. A kopásálló kulcsok időtálló minőséget képviselnek. Tény egyébként, hogy a mai kor embere a betörés elleni védelemben is számít a választott zárbetétekre. Ezért a gyártók kiemelten figyelnek arra, hogy a letapogatás és a fúrás elleni védelem egyaránt jellemezze a választani kívánt zárat. Ezeknek köszönhetően a zár kinyitása időigényesebb és nehezebb, aminek hála az illetéktelen behatolók gyakran meggondolják magukat.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a rossz szándékkal otthonunkhoz közeledők elsősorban a bejárati ajtót célozzák meg. Érdemes tehát a megfelelő zárbetéten túl akár kamerás biztonsági rendszert is alkalmazni, amelynek köszönhetően még nagyobb biztonságban érezheti magát. Akár online is beszerezheti azokat az eszközöket, melyekkel privát szféráját maximális biztonságban tudhatja.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek