Hallott már az elektromos zárbetétekről?

0
273

A zárak a biztonság szimbólumai, melyre saját otthonunk és privát életterünk érdekében nagy szükség van. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen típusra esik a választás. Vannak olyan zárbetétek is, amelyek eltérnek a hagyományos megoldásoktól. Az ilyen zárbetétek működtetéséhez nincs szükség kulcsra. A tetszőlegesen beállítható számkombinációs kód nagyobb biztonságot kínál. Akár távirányító vagy vezeték nélküli billentyűzet is beszerezhető hozzájuk. Tetszés szerint az ajtóra vagy az ajtó mellé is felszerelhetőek az ilyen zárszerkezetek.

Természetesen a kínálat ennél sokkal szélesebb. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a normál zárbetétek még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen többféle biztonsági szintet kínáló fajták elérhetőek a választékban. Az úgynevezett gombos zárbetétek kifejezetten praktikusnak bizonyulnak, hiszen a belső oldalon egy modern forgatógomb szolgálja a nyitást és a zárást. A megoldásnak köszönhetően ráadásul az is elkerülhető, hogy nem tudjuk kizárni magunkat a lakásból.

A védett profilú kulcsos zárbetétek esetében a kulcsmásolás kizárólag a kódkártya felmutatásával lehetséges. Egyes zárbetétek esetében a kódkártya a kulcs utánrendeléséhez biztosít lehetőséget, ezért fontos, hogy olyan típusra essen a választás, amelynél a kulcsmásolás is csak a kódkártya felmutatásával valósulhat meg.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a zárak esetében a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. A prémium zárbetéteknél a magas biztonsági szint garantált. Erről az alapanyagok éppen úgy gondoskodnak, mint a kialakítás. A kopásálló kulcsok időtálló minőséget képviselnek. Tény egyébként, hogy a mai kor embere a betörés elleni védelemben is számít a választott zárbetétekre. Ezért a gyártók kiemelten figyelnek arra, hogy a letapogatás és a fúrás elleni védelem egyaránt jellemezze a választani kívánt zárat. Ezeknek köszönhetően a zár kinyitása időigényesebb és nehezebb, aminek hála az illetéktelen behatolók gyakran meggondolják magukat.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a rossz szándékkal otthonunkhoz közeledők elsősorban a bejárati ajtót célozzák meg. Érdemes tehát a megfelelő zárbetéten túl akár kamerás biztonsági rendszert is alkalmazni, amelynek köszönhetően még nagyobb biztonságban érezheti magát. Akár online is beszerezheti azokat az eszközöket, melyekkel privát szféráját maximális biztonságban tudhatja.