HOTDOGGazdaságEzért érdemes casco kalkulátort használni

Ezért érdemes casco kalkulátort használni

Autósként sokak számára a legfontosabb a biztonság. Nem csak az utakon való közlekedésre igaz ez, hanem a biztosítás megkötésére is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kötelezőn túl is érdemes gondolkodni, hiszen a casco nagyobb biztonságot kínál, mint azt hinnénk. A hitelre vásárolt gépjárművek esetében rendszerint kötelező a casco megkötése, de egyébként is célszerű ezt a lehetőséget megfontolni.

S hogy miért fontos a teljes körű biztonság? Tudta, hogy akár a 8-10 éves autók is gyakran esnek lopás áldozatául? Érdemes az ilyen helyzetre is előre felkészülni. A casco ajánlatok között azonnal szembetalálhatjuk magunkkal az önrész fogalmával. Ha nem mozog otthonosan a témában, akkor ez némi magyarázatra szorulhat. Mit is jelent az önrész? Mennyit kell majd fizetni egy aktuális biztosítási esemény kapcsán?

Az önrész két részből tevődik össze: egy százalékosból és egy pénzbeliből. A százalékos lehet például 10%, az összeg pedig akár 150 ezer. Amennyiben káresemény következik be, akkor a nagyobb összeg kerül levonásra, vagyis például egy 600 ezer forintos kár esetén 150 ezer forintos önrész kifizetése lesz szükséges, ez ugyanis nagyobb tétel, mint a 10%. A biztosítók célja is az tehát, hogy az autótulajdonos érdeke is legyen a körültekintő közlekedés és az elővigyázatosság.

Előre tájékozódna a casco kínálta lehetőségekről? Gondolt már arra, hogy online casco kalkulátorral tegye meg ezt? Érdemes! Már a folyamat legelején nyilvánvaló lesz, hogy milyen előnyei vannak egy casco kalkulátornak. Még a személyes információk kitöltése előtt rálátása lehet arra, hogy mely esetekben jelenthet igen nagy pozitívumot a casco biztosítás.

A világháló mindennapjaink szerves részét képezi, és akkor is érdemes mellette letenni a voksot, ha pénzügyeinkről van szó. Nincs ez másként akkor sem, ha biztosításról, a casco igénybevételéről beszélünk. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a jó választással a jövőre szóló döntést hozunk, ezért érdemes előre tájékozódni lehetőségeinkről. Ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a casco biztosítás sem jó mindenre. A szerződéskötés alkalmával célszerű átgondolni, hogy mely veszélyek fenyegetnek leginkább, vagy milyen káresemények ellen szeretnénk a legnagyobb biztonságban tudni a járművet- és ezzel együtt saját pénztárcánkat is.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek