HOTDOGGazdaságEgyre több sztár mániája az AR Filter marketing

Egyre több sztár mániája az AR Filter marketing

Piaci szereplőként reklámoznunk kell új termékeinket, ha forgalmazni kezdjük őket. Egy utazást, egy járművet, egy kozmetikumot, egy biciklit, egy fényképezőgépet, egy rágóval töltött nyalókát, minden egyes terméket, amit érdekünkben áll eladni, amit meg kell szeretettünk másokkal és rá kell vezetnünk őket, hogy vágyjanak rá.

Az AR marketing 2020 egyik legjobban kihasznált online marketing platformja, minek segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk termékeinket milliók és milliók képernyőjére juttatni. Ezt a lehetőséget nem csak termékeik forgalmazásával és szolgáltatásokkal foglalkozó cégek és brandek használják ki, de egyre többen leghíresebb sztárjaink közül is.

Az Instagram Sztori-megosztó lehetősége elindított egy személyesebb kapcsolat kiépítésére alkalmas folyamatot a követők és a követett hírességek között. Kicsit mindig úgy érezhetjük, az egyesszám, második személy nekünk szól, ránk kíváncsiak, nekünk mesélnek. Nemhiába váltak be ennyire a nekünk készített Instagram AR Filtereik is marketing kampányaikban.

Lip Kit – @kyliecosmetics

A Kardashian család minden héten felhívja magára a figyelmet valamivel, a „rossz reklám is reklám” életszemlélet pedig minden Kardashian és Jenner lánynak elhozta, amire vágyott: a hírnevet. Kylie Jenner, a fiatal üzletasszony 2015-ben forgalmazni kezdte Kylie Cosmetics sminktermékeit, amiket mai napig imádnak a makeup guruk. Legelső termékei rúzsok és szájceruzák voltak, „Lip Kit” nevű AR Filterével pedig ezeket kívánja megismertetni potenciális vásárlóival. A Filter lehetőséget ad a különböző árnyalatú rúzsok felpróbálására, hogy megtudhassuk melyik a kedvencünk, vagy melyik megy legjobban aktuális outfitünkhöz

 

Hallucinate – @dualipa

Dua Lipa, a fiatal énekesnő, nem csak egy szakítás utáni énünknek tud tanácsot adni, de akkor is, ha reggel a tükörbe nézve észrevesszük, milyen jól is nézünk ki és ezt muszáj volna megmutatnunk barátainknak és követőinknek. Az Instagram profilján fellelhető mosolyka fej alatt háttércserés filterre lelhetünk, vidám színek és absztrakt minták segítségével hozhatunk egy kis vidámságot képeinkbe akár egy esős, borús napon is.

 

Hallucinate – @tamasolajos

Hazai készítőhöz is köthető filter, ami Dua Lipa „Hallucinate” című számához készült. A felhasználó arca köré egy vidám és színes virág nő, nyitott szájából pedig fénycsóva lövell. Mi ez, ha nem hallucináció?

 

Rain On Me – @ladygaga

Lady Gaga, a pop királynője sem volt rest, Ariana Grande-val idén publikált „Rain on me” című számuk videoklipjének mintájára egy esőcseppes filtert készítettek követőiknek. A filter hangulatában idézi meg a dal esszenciáját, nem beszélve arról, hogy nagyon dögös szelfiket lehet vele készíteni.

 

True Clolours – @fritzkalkbrenner

Fritz Kalkbrenner, német DJ, a „Sky and Sand” alkotója, „True Colours” című albumának indító kampányához készült filter az albumborító és a teljes promóciós anyag esztétikáját eleveníti meg.

 

Boyfriend – @selenagomez

Selena Gomez, az egyik legikonikusabb színész és énekesnő, az összes generáció kedvence. Nem csak őt szeretjük, de AR Filtereit is, mert őszinte és kreatív módon népszerűsítik zeneszámait. Legutóbbi Filtere „Boyfriend” című számának debütálásakor keletkezett. A felhasználó fejére egy béka ül, a háttér lilás-elmosott árnyalata pedig álomszerűvé teszi a környezetet. Ki ne vágyna már a varangyosra, akit megcsókolhat, hogy herceggé vagy hercegnővé váljon?

 

Let’s Love – @davidguetta

David Guetta az elektronikus zene egyik legismertebb arca. Természetesen neki is van Filtere, ami a „Let’s Love” című számához készült. Nagyon összetett, egy naplementés roadtripet idéz, szinte ott vagyunk azon a meleg nyári éjszakán, mikor a kabrióban ülve fújja hajunkat a szél és az ő száma szól a rádióból.

 

Mood Booster – @theellenshow

Nem csak zenészek szeretik az Instagram Filtereket, még Ellen DeGeneres is készített nekünk egyet „Mood Booster” néven. A randomizer filter felkéri a felhasználót egy vicces kihívásra, ami bearanyozhatja az ő, de még mások napját is.

 

Which VB are you? – @victoriabeckham

Victoria Beckhamnek sok arcát megismerhettük az évek során, a focistafeleségtől kezdve, a Spice Girlön keresztül, a komoly üzletasszonyig, Filterének segítségével pedig mi is megtudhatjuk, melyik VB karakter vagyunk ma.

Taylor Swiftnek, Lizzonak, Jeffree Starnak, Shakiranak, de még Rihannanak is van saját AR Filtere… Mi is örülnék neki, ha nekünk is lehetne egy, ugye?

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek