HOTDOGÁllatokMoha falak és virág képek otthon: ha elég volt a szürkéből

Moha falak és virág képek otthon: ha elég volt a szürkéből

A természet mindig is része volt az otthonoknak, ha másként nem is, a fa megjelenésével biztosan. Napjaink trendjei egyértelműen a zöld felületek irányába mutatnak akár a tetőteraszon, akár a nappaliban. A kedvenc kaspóidban nevelkedő növények vagy a szúrós kaktuszok mellett azonban létezik egy olyan megoldás is, mely egészen újszerűnek és látványosnak mondható.

A moha képek remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy még a betondzsungel kellős közepén is csempéssz egy kis zöldet az otthonodba. De mik is ezek a moha képek? Nem több és ne kevesebb, mint amiről nevük árulkodik. Egyfajta élő képként helyezkednek el a falon. Számos olyan cég megtalálható ma már a piacon, melyek rendelésre készítenek ilyeneket, s akár egészen egyedi igényeknek is eleget tudnak tenni. Ha nem költenél ilyesmire, vagy kiélnéd kreativitásod, akkor saját kezűleg is készíthetsz moha képeket.

Mindössze egy keret, szövet, moha, föld és alapvető szerszámok szükségesek a folyamathoz. A legnagyobb videómegosztó portálon remek ötletekkel találkozhatsz, de akár a moha graffiti elkészítésével is próbálkozhatsz. Az Anna Garforth nevéhez kötődő megoldást szintén a moha inspirálta. Fontos tudnod, hogy a mohaképek esetében a cél a természetes nedvesség tartósító keverékkel történő felváltása. Így akár 10 évig is gyönyörködhetünk a moha friss zöld színében.

Dekorációs célokra úgynevezett izlandi mohát is beszerezhetünk kreatív és hobby boltokban, webáruházakban. Ezek kitűnően felhasználhatóak kisebb projektek kapcsán. Ha pedig valami egészen nagyban gondolkodnál, akkor a moha falak bizonyulhatnak a legjobb választásnak számodra. Ezt érdemes szakemberre bízni, aki minőségi alapanyagból kreál látványos végeredményt.

Hasonló népszerűségnek örvendenek a virág képek, amelyek azonnal tavaszias, nyárias hangulatot teremtenek. Az elképesztő színek között biztosan találhatsz olyat, amely a lakberendezési stílusnak és egyéni ízlésednek egyaránt megfelel. A virág képek pedig gyakorlatilag bármelyik szobába tudnak új életet lehelni, s esetükben különös odafigyelés sem szükséges, mint a moha alapanyag kapcsán.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek