HOTDOGDivatÖt népszerű forma a szemüvegek világában

Öt népszerű forma a szemüvegek világában

Az emberiség történelmében a szemüvegek nem csupán látásjavító eszközként, hanem stílusos kiegészítőként is kiemelkedő szerepet töltenek be. Az idők folyamán számos ikonikus szemüvegkeret került a divat világának középpontjába, meghatározva a trendeket és stílust teremtve. Összegyűjtöttünk most öt olyan talán már klasszikusnak számító szemüvegkeret formát, ami inspirációt jelenthet a választásnál, vagy csak érdekes olvasmány, ha érdekel a szemüvegek, napszemüvegek világa.

Macskaszem szemüvegek

A cat-eye, avagy macskaszem szemüvegek a 50-es és 60-as évek szimbólumai, melyek hírességek és divatmániások kedvenceivé váltak.

Vogue szemüvegkeret

Ezek a szemüvegek a nőiességet és a retró stílust képviselik. Például a Vogue szemüvegkeret kollekcióban több olyan macskaszem keretet is találunk, ami egészen egyedi és különleges megjelenést biztosít viselőjének.

Oversize szemüvegek

Az oversize szemüvegek az extravaganciát és a merész stílust képviselik. Ezek a nagyméretű, jellegzetes keretek igazán figyelemfelkeltőek, arra utalnak, hogy viselőjük bevállalós. Egy oversize Versace szemüveg pedig ezentúl luxus érzést is kelt viselőjében.

Kerek szemüvegek

A kerek szemüvegek egyfajta művészi megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Ezek az ikonikus szemüvegek időtlen eleganciát sugallnak és sokféle stílust képviselnek. A John Lennon és Harry Potter által népszerűvé tett kerek szemüvegek a divat és a kreativitás egyedi jelképei lettek.

Aviátor szemüvegek

Az aviátor szemüvegek eredetileg az 1900-as évek elején pilóták számára készültek, azóta pedig szinte aladarabbá váltak mindenki napszemüveges fiókjában. Kerekded, lekerekített formájuk és a karcsú, fémes keretük az évtizedek során töretlen népszerűségnek örvend. Egy ilyen ikonikus darab, mint például a Ray-Ban Aviátor, örök klasszikusnak számít, mely stílust és eleganciát kölcsönöz viselőjének.

Wayfarer szemüvegek

A Wayfarer szemüvegek az újra divatba hozott klasszikusok közé tartoznak. Ezek a szögletes, markáns keretek hírességek és hétköznapi emberek körében is egyaránt kedveltek, ma már talán az egyik legtöbbet viselt szemüvegkeret forma. Az eredeti tervező, a Ray-Ban által készített Wayfarer szemüvegek évtizedek óta töretlenül hódítanak a divatvilágban.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek