Hamarosan megőrül mindenki, itt a Black Friday 2019!

0
708
Black Friday 2019

Minden évben elérkezik a karácsony előtti hetekben az az alkalom, amit igen sokan várnak. Idén 11.29-30-ig nyílik lehetőség arra, hogy minden ismert webáruházban és szaküzletben elképesztő akciókat kihasználva vásárolhassunk. Sokan a karácsonyi ajándékozást tervezve is kihasználják ennek előnyeit, így jelentősen olcsóbban szerezhetik be a szükséges holmikat. Az üzletekben ugyan nagy tömegre lehet számítani, de az online felületeken az otthon kényelméből vásárolhatunk.

Akár 80%-os kedvezmények!

A Black Friday minden évben nagy izgalomban tartja azokat, akik a leginkább költséghatékony módon szeretnék megoldani vásárlásaikat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legnépszerűbb áruházak komoly árcsökkenéssel állnak rendelkezésre, de a kisebb webshopok is igyekeznek csatlakozni az akciókhoz. Külföldön már komoly tradícióként számon tartható a Fekete Péntek, de Kanada és az Egyesült Államok mintájára hazánkban is elérhetőek a kiárusítások. Nem ritka, hogy 80%-os kedvezmények is elérhetőek, de természetesen ez üzlettől függően változhat.

Ruhától az elektronikáig

S hogy mit vásárolhatunk elsősorban jó áron? A termékek körét nehéz lenne behatárolni, hiszen a ruháktól kezdve a sport kiegészítőkön, ékszereken és cipőkön keresztül a lakberendezésig és a műszaki cikkekig sokféle holmi elérhető ilyenkor kedvezményekkel. A vásárlók rendszerint előszeretettel kihasználják az akciókat, de figyelmet érdemel az is, hogy gyakran túlfogyasztással jár együtt az alkalom. Az elképesztő kedvezményeket látva sokan még azokat a termékeket is megvásárolják, amelyekre egyébként talán nincs is szükségük.

Az ünnepek előtti hetekben egyébként is megtapasztalható ez a tendencia. Fogyasztói társadalmunkban még mindig a tárgyak felhalmozása számít értéknek, holott már egyre több külföldi influencer hirdeti a minimalizmust, megállítva ezzel azt a vásárlási rohamot, mely jellemzi a mai kor emberét. Ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy a kényelmes élethez bizony szükség van bizonyos termékekre. Miért ne vásárolnánk meg ezeket a Fekete Péntek alkalmával, kihasználva az akciókat?

A webáruházak töretlen népszerűségnek örvendenek

A Black Friday 2019-ben is érinti az üzletek mellett a webáruházakat. Az online vásárlás egyébként is minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Napjaink embere sokszor nem kedveli a bevásárlóközpontokban hömpölygő tömeget, és gyakran az árumennyiség is zavarba ejtően nagy. A vásárlás e formája sokak számára inkább nyűg, mely csak kivesz belőlünk a rohanó hétköznapokban. Nem véletlen, hogy a webáruházak gombamód szaporodnak, és napjainkban nincs is olyan termék, amelyet ne érhetnénk el néhány kattintással. A tapasztalatok szerint a részletes termékleírással, rugalmas szállítási feltételekkel rendelkező webshopok nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében. Árak tekintetében alapvetően túl nagy különbséget nem találni az áruházak ajánlatai között egyazon termék esetében. Amikor azonban jelentős összegek megspórolhatóak, és érdemes nézelődni az aktualitások között, az nem más, mint a közelgő Fekete Péntek néhány napja.

A Black Friday egyébként a karácsony közeledtéhez is köthető, hiszen nem véletlen ekkortájt kerül megrendezésre. Sokan kifejezetten ajándékozási céllal keresgélnek ekkortájt az üzletekben. Ezt elősegíti az is, hogy a gyakran ajándékba vásárolt műszaki cikkek, illatszerek is jelentős árkedvezményekkel elérhetőek. Persze a vélemények megoszlanak arról, hogy valóban szükség van-e egy ilyen vásárlási rohamra még az adventi időszakot megelőzően, de a tapasztalatok egyértelműen alátámasztják, hogy igény igenis van a minderre. A szaküzletek csakúgy hatalmas rohamra számítanak, mint a webáruházak, ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes már az első napon elintézni vásárlásainkat, így elkerülhető a készlethiány.