HOTDOGUncategorizedÍgy nézhetne ki az életed és a világ 100 év múlva -...

Így nézhetne ki az életed és a világ 100 év múlva – a jövő

Kiruccanás a Marsra? Víz alatti buborékvárosok? Ami ma a science fiction világának tűnik, az 100 év múlva akár valósággá is válhat. Persze nem mindegy az már nekünk? – gondolhatod joggal, de az sem kizárt, hogy az orvostudomány olyan mértékben fejlődik a jövőben, hogy az emberi élet határai igencsak kitolhatóak lesznek.

Időjárási anomáliák és éhezés

Ami a jövőről elsőként eszünkbe jut, az nem más, mint a globális felmelegedés és annak minden negatív következménye. A mozivásznon már jó néhányszor találkozhattunk olyan sztorikkal, amikor az emberi tevékenység következtében az időjárás extrém módon megváltozik, és ez a bolygó számára végzetessé vált. A globális felmelegedés témája azonban oly annyira valóságos, hogy a magunk bőrén tapasztalhatjuk minden évben annak hátulütőit. A tudósok szerint nem csak egyszerűen arról van szó, hogy mindenhol melegebb lesz. A klímaváltozás ugyanis olyan folyamatokat is elindíthat, amelyek extrém időjárási anomáliákat okoznak majd, így világszerte gyökeresen megváltozhatnak a megszokott időjárási sémák. A hurrikánok, valamint a tűzvészeket és éhezést magukban hordozó aszályok is egyre inkább elterjedni látszanak Gavin Schmidt, a NASA szakembere szerint.

Víz alatti buborékvárosok és föld alatti alagútrendszerek

A SmartThings Future Living Report csapata például úgy véli, hogy víz alatti buborékvárosokban élünk majd, melyek az óceánokban épülnek ki. Nem csak a víz alatti területeket hódítja majd meg az ember, hanem a föld mélyét is. A felhőkarcolók építése száz év múlva már állítólag leáldozóban lesz, és helyettük a földalatti alagútrendszerek szolgálnak akár huszonöt szintnyi mélységig az emberek élettereként, és munkahelyeként. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a lakásdekoráció helyett már LED –felületek lesznek mindenhol megtalálhatóak, amelyeket saját lakberendezési igényeink szerint alakíthatunk, vagy éppen hangulatunknak megfelelően változtathatjuk azokat.

Nyaralás a Marson és ebédnyomtatás

Az utazási szokások is megváltoznak majd, és az emberek saját drónnal közlekednek 100 év múlva. A mediterrán térség és az egzotikus szigetek helyett a fő úti célok a Hold és a Mars lesznek. A munkával való kapcsolat is átalakulni látszik száz év múlva. Az akkor élők már végleg elfelejthetik a munka jelentette kiégettséget, hiszen csak heti három napot kell majd a korszerű technológiának hála dolgozni. A munkacélú utakat felváltja a hologrammokkal való jelenlét, a 3D nyomtatás pedig újszerű értelmet nyer majd, hiszen tulajdonképpen bármit letölthetünk, és kinyomtathatunk majd a bútoroktól kezdve a ruhákon keresztül a kedvenc ételeinkig.

Az internet és a modern technológia minden korábbinál nagyobb fejlődésen mennek keresztül várhatóan az elkövetkező évtizedekben. Az okos otthon már most sem idegen kifejezés, de mindez csak tovább alakul majd, így egyre intelligensebb rendszerek kerülnek kialakításra. A jövő kínálta kényelem azonban számos olyan kérdést is felvet, amelyeket ma még ép ésszel talán fel sem tudunk fogni. Az emberek egymással és a természettel való kapcsolata minden valószínűség szerint teljesen átalakul majd, és korántsem biztos, hogy mindez csak pozitívumokat hoz magával.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek