HOTDOGSzórakozásVelencei karnevál 2020: ezek az utazási lehetőségek

Velencei karnevál 2020: ezek az utazási lehetőségek

A Velencei Karnevál egyet jelent minden évben az önfeledt szórakozással, melyhez elképesztő környezetet kínál az olaszországi Velence. A karnevál szülőhazája 2020-ban is várja mindazokat, akik részesei lennének ennek a kétségkívül különleges programsorozatnak. Akár szervezett utak keretein belül is lehetőség nyílik a rendezvény felkeresésére.

Február 7-én startol a karnevál!

Ha még nem tudja, hogy megy-e idén, akkor a Velencei Karnevál 2020 oldal sokat tud segíteni. Nem csak prémium színvonalú utakkal találkozhatnak itt az érdeklődők, hanem részletesen tájékozódhatnak arról, milyen programok és látnivalók érdemelnek figyelmet a festői szépségű városban. Ilyenekből ugyanis nem lesz hiány. A karnevál 2020. február 7-től március 1-ig tart, tehát a közel egy hónap alatt több hétvége is adódik, amikor szabaddá tehetik magukat a kikapcsolódni vágyók. A rendezvény ideje alatt minden évben maszkos turistákkal telik meg Velence városa, a főszerepben pedig a zene és tánc van.

A program egyébként remek lehetőséget teremt ahhoz is, hogy összekössük egy teljes körű velencei városnézéssel. A történelmi épületek sajátos megjelenéssel csábítják a turistákat évről-évre. Ha a karnevál idején jár a városban, akkor pedig egészen újszerű, mégis tradicionális viszonyok között csodálhatja meg az elképesztő épületeket és tereket. S hogy mit érdemes megnézni Velencében járva?

A Szent Márk székesegyháztól a Sóhajok hídjáig

A Szent Márk székesegyház kétségkívül az egyik legnépszerűbb látványosság.  A 800-as években épült Bazilika ugyan egykor leégett, de újraépítették, ma pedig kívül-belül csodás látványt nyújt. Este különösen érdemes megtekinteni, hiszen kivilágítva sajátos hangulatot áraszt. Vele szemben áll a közel száz méter magas harangtorony. Teteje lifttel megközelíthető a látogatók számára, fentről pedig festői körkép fogad.

2006-ban újították fel az Óratornyot, de a területen sorakoznak olyan épületek is, mint a Pátriárka palotája, a Szent Márk tér folytatását képező Piazetta és a római klasszikus stílusban épült Libreria csodás mennyezeti képeivel. A Dózse-palota szintén Velence jelképének számít, végső formáját 1400-ban érte el. A Grand Canal legszűkebb részét köti össze a Rialto híd, de ami sokkal nagyobb érdeklődésre tart számot, az a híres Sóhajok hídja. Az egykori törvényszéket és a börtönt kötötte össze, nyilvánvaló tehát, hogy elnevezését onnan kapta, hogy a rabok itt tekinthettek utoljára a tengerre és vele együtt a szabadságra.

Velence, a múzeumok városa

A karnevál idején nem csak a látványos épületeket érdemes megtekinteni, hanem a város számos múzeumainak néhányát is. A kultúra szerelmesei számára igazi csemegének számít mindez, hiszen egymást érik az elképesztő múzeumok. Elidőzhetünk a Dózse-palotában, a Correr Múzeumban, de a Canal Grande mentén elhelyezkedő C’Rezzonico is mindenképpen figyelmet érdemel grandiózus báltermével. Üveg-és csipkemúzeummal, vagy a Fontego dei Turchi épületében helyet kapott Természettörténeti Múzeummal is találkozhatunk a városban. Lehetőség van olyan kombinált jegy vásárlására is, amely minden múzeumba érvényes, de akár a Szent Márk tér múzeumaira korlátozva is beszerezhetünk ilyet.

Új élmények, melyek hozzáadnak a személyiséghez

Az utazás kétségkívül az egyetlen olyan elfoglaltság, amely képes teljesen kiszakítani a mindennapokból. Erre a mai kor emberének bizony nagy szüksége van. Nem csak ezért döntenek azonban sokan a hosszabb-rövidebb utazások mellett. Az így szerzett élmények hozzáadnak személyiségünkhöz és olyan pluszt jelentenek, melyből táplálkozhatunk a rosszabb időszakokban. Hatására kinyílik a világ, melyből minél többet látunk, annál nyitottabban vagyunk képesek gondolkodni. Miért fosztaná meg magát ezektől az élményektől és lehetőségektől? Az utazási trendek egyértelműen abba az irányba mutatnak, miszerint a különleges programok kifejezetten népszerűnek számítanak, és mind többen érdeklődnek irántuk.

A Velencei Karnevál a látványos jelmezekkel, színes programokkal és a nyüzsgő tömeggel egyfajta betekintést kínál azokba a korokba, amikor a világ még nem a mai rend szerint működött. A festői háttérrel egészen fergeteges élményt kínál ekkor látni Velencét. Az álarc- illeszkedve a hömpölygő tömeghez- szinte kötelező, így saját magunk is a város lüktetésének részeseinek érezhetjük létünket. Ne hagyja ki 2020-ban a tavaszköszöntő programot, mely egyúttal a zord tél elűzését is szimbolizálja!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek