HOTDOGSportTop 3 legfurcsább sport: bevállalnád?

Top 3 legfurcsább sport: bevállalnád?

A sportolás területén minden korábbinál többféle lehetőség közül válogathatunk. Vannak, akik erejükön felül teljesítenek és világra szóló rekordokat hoznak létre, mások úgy vannak vele, hogy mindössze szeretnének beiktatni mindennapjaikba egy kis mozgást. A klasszikus sportágakon kívül azonban vannak olyanok, melyek kétségkívül furcsának mondhatóak, de talán éppen ezért örvendenek nagy népszerűségnek a különlegességek kedvelőinek körében. Cikkünkben most három olyat igyekszünk sorra venni, amelyek talán számodra is izgalmasnak bizonyulhatnak.

Asszonycipelés

A sportág alapvetően Finnországból származik, ahol komoly versenyek szerveződnek a téma köré. Ma már azonban nem csak az észak-európai országban kapják nyakukba a férjek asszonyaikat, hanem a sportág meghódította a tengerentúlt is. Észak-Amerikában például egy akadálypályán keresztül kell cipelni a feleségeket. A rengeteg nevetésen túl azonban tétje is szokott lenni a mozgásformának, mégpedig legtöbbször az asszony súlyának megfelelő sörmennyiség, vagy ötszörös mennyiségű pénznyeremény. Az igazi fanatikusak a Finnországban tartandó világbajnokságra szóló belépőt célozzák meg.

A mozgásforma kétségkívül a férfiakat állítja kihívás elé, ám a feleségek szerepe sem elhanyagolható, hiszen nem mindegy, mennyit mutat a mérleg. A mozgásforma így kétszeresen is motiváló erővel bírhat, hiszen míg a férfiak igyekeznek minél erősebbek lenni, addig a nők számára is komoly motivációt jelenthet a dolog a súlykontroll tekintetében. Tény azonban, hogy nem életre-halálra szóló küzdelemről van szó az asszonycipelés esetében, sokkal inkább egy humoros, bár néha kétségtelenül nehéz pillanatokkal járó sportról.

Sakkboksz

Sokan azt gondolhatnák, hogy ez a két sportág aztán biztosan semmiképpen nem hozható össze. Egy holland művésznek köszönhetően azonban mégis megszületett a sakkboksz. A képregényből a valóságba átültetett elfoglaltság során egy mérkőzés 11 menetből áll. Hat menet sakk és öt menet boksz váltják egymást. A győzelem kiütéssel, illetve mattot adva lehetséges, de a bokszolás közben a technikai KO is játszik. A sport tehát bebizonyította, hogy nem csak a fizikai állóképességre érdemes odafigyelni, hanem a szellemi kapacitásra is.

Sajtgurítás

A gravitáció és a gyorsaság küzdelme a sajtgurítás, mely már nevében is igen mókásan hangzik. Nincs ez másként a valóságban sem, amikor is rengeteg vicces pillanatnak lehet a közönség szemtanúja. A sajtgurításra az angliai Glouchestershire megyében kerül sor, méghozzá Cooper’s Hill lankáin. A feladat végtelenül egyszerű, hiszen csak le kell gurítani a sajtot a lejtőn, és utána futni. A versenyt az nyeri, aki elkapja a sajtot még azelőtt, hogy az a lejtő aljára érne. Érdekesség, hogy a versenyt már betiltották veszélyessége miatt, ugyanis a résztvevők rendszerint összetörik magukat, megsérülnek a sajt hajkurászásában. Ennek ellenére azonban igen népszerű elfoglaltságnak számít, és a fotósok is rendszerint az első sorban foglalnak helyet, megcélozva a mókásabbnál mókásabb pillanatok megörökítését.  

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek