Tippek a vállalkozásának megfelelő ingatlan kiválasztásához

0
263

Egy telek több, mint egy random négyzet a térképen; sok mindent rejthet. Legyen szó mezőgazdasági földterületről, lakóterületről, vagy esetünkben a jövőbeni vállalkozás helyszínéről – ahol úgy dönt, megveti a lábát, az bizony jelentős hely. Mert ahogy Önnek is nagy álmai vannak, úgy hozhat nagy álmokat a telek minden egyes négyzetmétere.

Ahogy egy amerikai mondás tartja: „Amit alapként választasz, az megadja az alaphangot mindennek a későbbiekben.” Ugyanez vonatkozik a kereskedelmi ingatlan bérlésére vagy a kereskedelmi ingatlan vásárlására is.

Nem sikerül dűlőre jutnia, hol találhatna ingatlant egy kaszinó vagy más kereskedelmi vállalkozás számára? Vizsgáljunk meg most néhányat a legfontosabb tippek közül, amelyek biztosítják, hogy a vállalkozásának megfelelő ingatlant választhassa.

Elhelyezkedés mindenek felett

Az ingatlanügyekben a kulcsszó: elhelyezkedés. Bárhol is választ székhelyének területet, azt elsősorban az üzleti igényeinek megfelelően kell meghatározni.

Ha fizikai kiskereskedelmi létesítményt kíván létrehozni, akkor egy olyan helyre lesz szüksége, amely gyalogos forgalommal elérhető, valamint járművekkel is megközelíthető. A webshopként működő vállalkozásoknak olyan kereskedelmi ingatlan bérlésében kell gondolkodniuk, amely teherautóval is hozzáférhető, mivel helyre lesz szükségük szállítási és logisztikai tevékenységeikhez.

Mindegy, mi az üzleti vállalkozás profilja, legyen az kaszinó vagy bármi más, az üzenet egyszerű: olyan helyet kell találnia, amely Önhöz és cégprofiljához a legjobban passzol, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén van.

Őszinte önértékelés

Az őszinteség hosszú távon kifizetődik, és ugyanez igaz az üzleti igényekre is – hosszú távon kell tervezni. A kereslet a gazdaságtól és az évszaktól függően ingadozhat, ám a nap végén az egyetlen pillanat, ami döntéseinkben igazán számít, az a jelen.

Ha egy vállalkozásnak nincs azonnali tőkéje, vagy az teljesen ellentétes adatokat mutat a költségvetésével, akkor szembe kell nézni azzal a fontos kérdéssel, hogy nem a számára megfelelő ingatlant próbálja – számára túl magas áron – megvásárolni.

Fontos szem előtt tartani, hogy a lefektetett költségvetés mindig elsődleges szempont legyen, persze sajnos nem mindig valósul meg. A nagyobb vállalatok megengedhetik maguknak, hogy kaszinóalapítás céljából ingatlant vásároljanak. Ennek ellenére persze mindenkinek megéri kaszinó tulajdonjogot szerezni, hiszen az ilyen kereskedelmi vállalkozások hosszú távon szép osztalékot fizetnek.

Legyen hű a méretéhez

Csakúgy, mint egy cipő kiválasztásakor, kulcsfontosságú, hogy ingatlanból is a megfelelő méretet vásárolja meg. Fél, hogy túl kicsi cipőt választ? Ne tegye, döntsön helyesen. A vállalkozását  ugyanezzel a gondolkodásmóddal kell működtetnie. Egy pár cipő vásárlásakor sérüléseket okozhat, ha csak az ego kedvéért tűri a kényelmetlenséget. Ugyanez a kérdés számos vállalkozást sújt, és nehezíti meg az életüket.

Egy kis cég, amely kétségbeesetten próbál nagyobbként megjelenni, mint amekkora valójában, túlköltekezhet irodaterület bérlésben, ennek következtében persze nem tudja tartani a büdzsét, így a cég teljesen fizetésképtelenné válhat. Vajon ők tartották magukat a lefektetett költségvetéshez?

Nem foglalkozunk a költségvetéssel? A vállalkozás be is zárhatja a boltot! Egy kaszinóhoz szükséges ingatlan megvásárlásához nem kell bankot rabolni, sőt, mindig olyan összeget szabad csak rákölteni, ami az egészséges üzletmenet fenntartása mellett kivitelezhető.

Szerencsére, ezeket a tippeket szem előtt tartva, üzleti ingatlanjának a bérlése az üzleti igényeknek megfelelően valósulhat meg. A nap végén a megfelelő ingatlan kiválasztása minden nagy és kicsi vállalkozás számára igazi mérföldkő.

A mérföldkövek teljesítése mindig a motiváció forrása. Ahogy Sultés Szilvia marketing és PR szakértő fogalmaz, ez „állandó motivációs forrás” lehet, ami előrevisz, eredményesen és következetesen hajt a céljaink felé. Szilvia profiját itt tekintheti meg.

Végső gondolatok

Szeretne még több, kaszinóalapításhoz alkalmas ingatlantippet kapni, miközben a legjobb ingyenes online kaszinó játékokkal játszik? A fenti egyszerű tippekkel Ön is képes lesz továbblépni egy kaszinó létesítéséhez megfelelő ingatlan megszerzésében, ahol talán néhány év múlva olyan kaszinójátékokat játszhatunk majd.