HOTDOGIntimKarácsonyi eljegyzést tervezel? Olyan helyről kaphatsz segítséget az eljegyzési gyűrű kiválasztásához, amiről...

Karácsonyi eljegyzést tervezel? Olyan helyről kaphatsz segítséget az eljegyzési gyűrű kiválasztásához, amiről nem is álmodnál!

Ez az év – mondjuk ki nyíltan – nem bővelkedett az ideális pillanatokban, már ami a lánykérést illeti. Ha úgy döntöttél, hogy az ünnepek idején nyújtod át az eljegyzési gyűrűt, van néhány ötletünk, hogy ne legyen csak egy a sok karácsonyi kézfogó között.

 

Csillogó fények, ragyogó díszek a karácsonyfán, ringatózó gyertyalángok.

Mi emelhetné még jobban az ünnep pompáját, mint egy eljegyzési gyűrű?

De vajon tényleg jó ötlet épp a szentestén átnyújtani a legnagyobb ígéretet jelképező ékszert?

 

Karácsonyi ajándék és/vagy eljegyzési gyűrű?

 

Nem ritka, hogy egy-egy úriember úgy gondolja, a szenteste átnyújtott ajándék nem is lehetne jobb, mint egy ragyogó eljegyzési gyűrű.

Tény, hogy pont ugyanannyi lány ábrándozik ilyen eljegyzésről, mint ahány szerint nem ez a legjobb pillanat.

Hogy miért?

Mert azzal, hogy a lánykérés összeolvad a karácsonnyal, nem lesz lehetőség arra, hogy a jövőben legyen egy saját napotok arra, hogy megünnepeljétek az eljegyzésetek évfordulóját.

Másrészt – lássuk be, ez a csúf igazság -, ha eljegyzési gyűrű kerül a fa alá, sokan már nem is gondolkoznak más karácsonyi ajándékban, ez pedig kicsit „megúszós” dolognak tűnhet, még akkor is, ha biztosra lehet vele menni.

Ha karácsonyi eljegyzést tervezel, így tedd egyedivé!

 

Mivel nem te vagy az egyetlen férfi, aki karácsonykor tervezi feltenni a nagy kérdést, érdemes különlegessé tenni az alkalmat.

Például azzal, hogy nem szenteste hozakodsz elő vele, amikor mindenki az ajándékokkal van elfoglalva, hanem karácsony első vagy második napján, egy téli séta közepette. Vagy a két ünnep között!

Ha a kedvesed számított is arra, hogy az új évben már eljegyzési gyűrű csillog majd az ujján, garantáltan meg fog lepődni! Kétszer is!

Először azért, mert nem szenteste kéred meg a kezét, másodszor pedig akkor, mikor megteszed!

 

Miből készüljön az eljegyzési gyűrű és mennyibe kerüljön?

 

Amikor már szóba került és a férfi is elhatározza, hogy eljegyzi kedvesét, az első gondolata általában az, hogy mennyit illik vajon költenie az eljegyzési gyűrűre?

Nem anyagiaskodás ez, sokkal inkább egészséges józanságnak mondanánk.

Amerikában – néhány évtizede – az egyik gyémántkereskedőnek „hála” az a felfogás terjedt el, hogy a megfelelő gyűrű a férfi háromhavi fizetésébe kell, hogy kerüljön. Vagy egy használt kocsi árába.

Nos, szerintünk mindenki annyit szánjon az eljegyzési gyűrűre, amennyit tud, igazság szerint nem ezen múlik a közös jövő.

Az viszont már fontos kérdés, hogy miből készüljön a lánykérés szimbóluma! Ugyan leginkább fehéraranyból készülnek az eljegyzési gyűrűk, sok hölgy inkább a sárga vagy rozé aranyért rajong, vagy éppen a platina, esetleg a titán áll közel hozzá.

Egy apró trükk közelebb hozhat téged is a megoldáshoz, egyszerűen figyeld meg, hogy kedvesed milyen ékszereket visel!

Kő, kő, de mi „kő”? Így válassz drágakövet!

 

Általában a tiszta, színtelen gyémánt az, ami a legtöbb eljegyzési gyűrűt díszíti, de persze, mint minden más, ez sem kötelező.

Manapság igen divatosak a színes gyémántok, a kék, rózsaszín, sárga árnyalatok mellett a fekete gyémánt is egyre közkedveltebb ékkő, az ezekkel készült ékszer igazán egyedi látványt nyújt.

Ha viszont a párodnak jobban tetszik egy másik drágakő, például a zafír, a rubin, a smaragd vagy éppen a topáz, ne erőltesd a gyémántot.

Hiszen a lényeg az, hogy ő boldogan és büszkén viselje a tőled kapott eljegyzési gyűrűt, ez pedig csak akkor lesz így, ha a kedvenc drágakövével leped meg.

Hogy egy nagyobb vagy több kisebb kő díszíti az elköteleződést jelképező ékszert, szintén egyéni ízlés kérdése, nagyban függ attól is, hogy mekkora a párod keze.

Apró kis kézen ugyanis a túl nagy kő nem mutat igazán jól.

 

Honnan tudhatod, hogy „jó” gyémántot veszel?

 

Ez a kérdés főleg a nagyobb karátszámú gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűknél jogos és egyben égető fontosságú.

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy megbízható eredetű drágakő ragyog a foglalatban, olyan ékszert válassz, amihez hitelesített nemzetközi tanúsítvány jár, mely minden fontos adatot tartalmaz.

A Forevermark gyémánt ékszereiben található köveket még egyedi, lézerrel bevésett azonosítóval is ellátják, így biztos lehetsz abban, hogy nincs még egy ugyanolyan kő a piacon!

 

Ha nem találod meg a tökéletes gyűrűt, tervezd meg magad!

 

Minden férfiban benne van a félsz, hogy mi van akkor, ha nem találja meg azt az eljegyzési gyűrűt, amit szerelme megálmodott magának? Nos, semmi.

A jobb ékszerszalonokban ugyanis akár a saját elképzelésed alapján is elkészíttetheted a tökéletes ékszert olyan anyagból és olyan drágakövekkel, vagy épp díszítéssel, amilyennel csak akarod!

Ezt a módszert akkor is érdemes alkalmazni, ha a párod keze kicsi vagy ujjai az átlagosnál vékonyabbak, mert akkor rögtön az ő méretében tudják elkészíteni a gyűrűt, nem kell az átadás utáni napokban visszavinni szűkítésre vagy éppen – legrosszabb esetben – cserére.

Néhány foglalat esetében ugyanis a méretváltoztatás miatt a kövek kimozdulhatnak a helyükről, vagy éppen nem lehet tökéletes karikát kialakítani.

 

Vond be a jövőbeli anyósodat is a nagy tervbe!

 

Ha jó viszonyban vagy a leendő anyósoddal, kérd az ő segítségét! Hidd el, örömmel lesz a cinkosod abban, hogy ne csak az eljegyzésetek pillanata, de a gyűrű is igazán tökéletes legyen!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek