HOTDOGDivatSmink minden napra 5 percben: ötletek

Smink minden napra 5 percben: ötletek

A lányok minden nap szépek akarnak lenni. Az igazság az, hogy ezért tenni is kell, vagyis időre és bizonyos erőfeszítésekre van szükség. A nagyvárosi viszonyok között rendkívül nehéz elegendő időt szánni a szépségápolásra, ugyanakkor nem olyan nehéz minden reggel egy könnyű nappali sminket gyorsan elkészíteni.

A gyorsan elkészíthető és egyben gyönyörű mindennapi megjelenés érdekében nagyszerű lehetőségek lesznek a natúr sminkek. Még abban az esetben is, ha épp sietsz, biztosan tudsz találni 5 percet egy jó sminkre. Ahhoz pedig, hogy biztosan sikerrel járj, használd a legjobb minőségű sminktermékeket, amelyeket megtalálsz a MAKEUP webáruház széles kínálatában. 

Tipp! Ahhoz, hogy a legtöbb időt meg tudd spórolni, válassz olyan kozmetikumokat, amelyek egyszerre több funkciót is ellátnak. Például egy BB krém egyesítheti a napi hidratálást, az alapozót és a fényvédőt is. A https://makeup.hu linkre kattintva könnyen és kényelmesen tudod megvásárolni a legjobb minőségű ápoló és sminktermékeket, amelyekkel egyszerűen és gyorsan elkészíthető a kifogástalan nude smink.

A mindennapi természetes smink elkészítése során számos alapelvet kell figyelembe venni: tökéletes és egyenletes matt arcbőr; világos nude árnyalatú szemhéjfesték; minimális mennyiségű sötét és élénk szín; semleges ajkak, rúzs vagy szájfény pasztell árnyalatokban; mű- vagy nagyon dús szempilla-hosszabbítás hiánya.

Hogyan készíthetőek el a natúr sminkek 5 percben?

Tipp! Azon szépségek számára, akik gyakran készítenek természetes sminket érdemes egy helyen tartani a szükséges sminktermékeket. További idő takarítható meg azzal, ha a legszükségesebb termékek külön neszeszerben vannak, amely mindig kéznél van. 

Maga a sminkelés mindössze néhány lépés, amely napról napra gyorsabban fog elkészülni. Első lépésben vigyél fel alapozót vagy BB krémet az előkészített arcbőrre. Ha szükséges, alkalmazz korrektort vagy highlightert. Bánj csínján a púderrel és a pirosítóval. Majd formázd meg a szemöldököd. A szemsminkhez elegendő egy kontúrceruza, szemhéjfesték és szempillaspirál. Arra figyelj oda, hogy ne vidd túlzásba a kontúrt, és ne készíts esti, sötét vagy nagyon markáns nyilakat. A szemhéjfesték alkalmazásakor szintén kerüld az erős színkontrasztokat. Majd jöhet a szempillaspirál és a nude árnyalatú ajakrúzs vagy a szájfény. El is készült a tökéletes napi nude smink. 

Hibák. Bár egyszerűnek tűnik, a reggeli sietségben bizony bárki megfeledkezhet bizonyos teendőkről. Annak érdekében, hogy a megjelenésünk mindig tökéletes legyen és a sminkre ne legyen gondunk a nap folyamán, fontos betartani néhány alapszabályt. 

Az első és leggyakoribb hiba sminktermékek felhordása előkészítetlen bőrre. A jó minőségű smink előfeltétele a megfelelő napi hidratálás. Ellenkező esetben az alapozó minden hámlást kiemel. Ugyanígy a matt rúzs is az előkészítetlen ajkakon észrevehetővé teszi a hibákat. Ennek elkerülése érdekében előzetesen használj ajakbalzsamot.

A második leggyakoribb hiba a több réteg alapozó, púder és egyéb sminktermék felvitele. Az ilyen smink egyáltalán nem természetes, sőt, kellemetlen maszkhatást kölcsönöz, továbbá bőrproblémákat is okozhat. 

Milyen további gyakori hibák a lehetnek a natúr sminkek elkészítésekor? 

Nem megfelelő árnyalatú alapozó vagy púder. Kifejezetten szembetűnő, mikor nem egyezik például az arc és a nyak bőrének színe. Az sem előnyös, mikor a túl világos arcszín sápadt és beteges hatást kelt. 

Pirosító, bronzosító vagy highlighter nem megfelelő alkalmazása. Ezeket a termékeket fontos az arcformának megfelelően felvinni, hogy elrejtsük a tökéletlenségeket és kiemeljünk egy-egy részt.

Túl sok púder. A púder fő feladata a rögzítés. Kizárólag azokon a területeken alkalmazd, amelyek a leginkább érzékenyek a nem esztétikus fény megjelenésére – az orr, a homlok és az áll. Ha az egész arcot vastag púderréteggel borítod, az hámlást okozhat.

Túl világos vagy túl sötét szemöldök. Mindig az esztétikus összkép legyen a fő szempont, hiszen a nude smink elsősorban a természetességről szól. 

Különböző árnyalatú rúzs és kontúrceruza használata. A kontúr lehetővé teszi, hogy az ajkaknak további volument adj, de ebben az esetben a ceruzának és a rúzsnak azonos színűnek kell lennie.

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek