HOTDOGEgészségMit lehet tenni, amikor nem múlik el a fejfájás?

Mit lehet tenni, amikor nem múlik el a fejfájás?

Sok más egészségügyi panaszhoz hasonlóan a fejfájás is szinte népbetegségnek számít. Leginkább a nőket érinti, de férfiaknál is előfordulhat. Az időjárási frontok okozta fejfájásnál komolyabb panaszokat hoz maga után a migrén, és akár az életminőséget is képes negatív irányba mozdítani. A háttérben álló okok ismeretének vizsgálata ma is zajlik, de a menstruációs ciklus, az elfogyasztott ételek és italok, a stressz, a fáradtság és persze a frontok egyaránt kiválthatják a rohamot.

A tapasztalatok szerint a migrénes rohamra a legtöbben a gyógyszeres megoldást választják, pedig sok más módszer is létezik, melyek leginkább a prevenciót helyezik a középpontba. Az akupunktúra és a keleti gyógymódok iránt egyre többen érdeklődne.  A migrén piercing is megérhet egy próbát.

Már az ősi Kínában felismerték, hogy a fül bizonyos pontjainak ingerlése hatással van a szervezetben lezajló folyamatokra. A migrén és az ún. Shenmen piercing is ezt veszi alapul működése során. A megfelelő helyre szúrt migrén piercing a bolygóidegre gyakorol hatást. Ez a X. agyideg, ami fájdalomcsillapító hatással van a szervezetre.

Természetesen a legfontosabb a kiváltó tényezők kerülése lenne. Ezek között vezető helyet foglal el a stressz, amit –valljuk be-, nehéz kiiktatni mindennapjainkból. Fontos azonban, hogy ismerd azokat a trükköket, alapanyagokat, módszereket, amelyek segíthetnek a migrén kellemetlenségeinek enyhítésében. A hideg vizes borogatás, a gyömbér-, a csalán- vagy a citromfű tea is remek választásnak bizonyulnak. A megfelelő magnézium bevitel a ciklussal összefüggésben is segít a megelőzésben. A migrén piercing további segítséget nyújthat a panaszok enyhítésében, megelőzésében.

Fontos, hogy odafigyelj a problémára, ugyanis a migrénesek között nagyobb gyakorisággal alakulhat ki szorongás, depresszió, pánikbetegség, mint az ilyen fájdalmakat nem ismerőknél. Miért nehezítenéd meg mindennapjaid, ha létezik hatékony, természetes módszer a migrénes fejfájás megelőzésére? A szakember által, fájdalommentesen behelyezhető piercing aktívan hozzájárul panaszaid enyhüléséhez. Ne feledkezz meg azonban az életmód, a rendszeres sport és az egészséges táplálkozás fontosságáról sem, hiszen ezek alapját képezik a fájdalommentes, javuló életminőségnek.

 

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek