HOTDOGSzórakozásMit csinálj, ha megnyered a lottót

Mit csinálj, ha megnyered a lottót

Bár a cím megtévesztő lehet, de ez a bejegyzés nem csak a nyerteseknek szól, hanem mindenkinek, aki lottózik, vagy tervezi, hogy elkezd játszani, hiszen jobb minden eshetőségre időben felkészülni. Nyilván mindannyian eljátsszunk a gondolattal, hogy mit tennénk, ha nyernénk a lottón. Valószínűleg mindenkinek az első gondolata, hogy megveszi az álomházát, az álomautóját és elmegy az álomnyaralására, na de mindezt hogyan tegyük, illetve mi legyen a maradék pénzzel? Ha minden eshetőségre fel akarsz készülni, akkor jó helyen vagy, ugyanis erről fog szólni ez a bejegyzés.

Ha nyertél és a kezdeti sokk egy kicsit már alábbhagyott, akkor először is intézkedned kell, hogy megkaphasd a nyereményed. Mivel a főnyeremény nagy nyereménynek számít, ezért kapcsolatba kell lépni a szerencsejáték zrt.-vel, akiken keresztül (ha elmúltál 18, rendelkezel lakcímmel és van lakossági folyószámlád) megkaphatod a nyereményed. Ha mindez megtörtént, akkor viszont tényleg érdemes leülnöd és készítened egy tervet. Először is kezdj el gondolkodni kicsiben. Mindenképpen érdemes elrendezned olyan dolgokat, mint például kölcsönök és hitelek kifizetése, esetleges tartozások egyenlítése. Ha az utolsó csekket is befizetted, akkor kezdhetsz egy kicsit nagyobb dolgokban is gondolkodni. Ilyenkor, ha van családod, akiknek szükségük van segítségre és te szeretnél is segíteni, akkor tervezd el kinek, mennyivel és hogyan segítenél.

Ha ezekkel megvagy, akkor gondolkodj el, mi az, amire valóban szükséged van. Ez alatt azt értjük, hogy talán egyből még ne vásárolj 5 sportkocsit, lehet, hogy egy is elég lesz, majd később meglátod, hogy mennyire is van valójában szükséged. Azt javasoljuk, hogy ha csak nem volt egyébként is valami nagy problémád a munkahelyeddel, akkor ne mondj fel egyből, de ha lehetséges, akkor érdemes kivenned a szabadságodat, hogy legyen időd nyugodtan átgondolni mindent.

Ha valóban szükséged van, illetve szeretnél magadnak egy új otthont vásárolni, akkor mindenképpen azt javasoljuk, hogy keress egy szakértőt, például egy ingatlanost, aki ebben segíteni tud. Főleg akkor ajánljuk ezt, ha még nem vásároltál hasonlóan nagy dolgot, mert így biztos lehetsz abban, minden szükséges papír (szerződések és miegymás) rendben lesz. A szakértők segítségére másban is szükséged lehet, ilyen például az autóvásárlás is és akár egy hosszabb, kiadósabb nyaralás megtervezése is.

Tervezz hosszútávra

Amikor ennyi pénz elköltéséről, illetve félreételéről beszélünk, akkor mindenképpen hosszútávra kell terveznünk. Ha a pénz egy részét lekötnéd a bankban, akkor érdemes akár több bank ajánlatát is meghallgatnod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a pénzedből idővel. Mivel a bankok is csődbe mehetnek, fontos, hogy a pénzedet ne egy helyen tárold. Inkább legyen több helyen lekötve, mint hogy egy váratlan esemény folytán eltűnjön az összes.

Azonban, ha a pénzedet nem lekötni szeretnéd, hanem befektetni, akkor akár még jobban is járhatsz. Ha vállalkozó vagy, akkor itt a lehetőséged arra, hogy a vállalkozásodat a következő szintre emeld egy nagyobb befektetéssel. Most lesz lehetőséged minden eszközt megvásárolni és a marketingre is költeni, hogy minél többen tudjanak rólad. Ha mindig is az volt az álmod, hogy belekezdhess egy saját vállalkozásba, akkor most végre megteheted. Ehhez szükséged lesz egy tanácsadóra is, de most végre lesz lehetőséged minden kifizetésére, ami csak egy vállalkozás beindításához szükséges lehet.

Visszatérve a mostani munkádhoz, fentebb említettük, hogy ha megvagy elégedve a munkáddal, akkor ne hagyd ott. Ezt azért is javasoljuk, mert egy munkahely nem csak arra jó, hogy pénzt keress vele és így eltartsd magad. Ha szereted a munkádat, akkor az egy nagyon fontos része az életednek, aminek rengeteg pozitívuma lehet. Ilyen az is, hogy megvalósíthatod önmagadat a munkádon keresztül. Ha például eddig tanár voltál, akkor valószínűleg elégedetlen voltál a fizetéseddel (jogosan), de mostantól ez már annyira talán nem fog érdekelni, így viszont a munkának megmarad a pozitív része (persze abban az esetben, ha szeretsz tanítani).

Ha úgy érzed, hogy a pénzeddel szeretnél másokon is segíteni, akkor azt tanácsoljuk, hogy nézz körül a környékeden. Rengeteg anyaotthon, árvaház, hajléktalan szálló, de akár iskola is lehet a környékeden, amelyek valószínűleg mind-mind nagyon szívesen fogadnak bármilyen adományt. Ha szívügyed a betegek segítése, akkor számos olyan helynek is adományozhatsz, melyek a beteg emberek ellátásával foglalkoznak. Bármelyik is legyen a választott hely, melynek adományozol, biztosan nagyon örülni fognak neki és te is boldog lehetsz, hogy másokon segítesz a nyereményedből.

Ha ettől a bejegyzéstől most megjött a kedved a játékhoz, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el a lottopark.com weboldalára, ahol minden szükséges információt megtalálsz arról, hogy hogyan tudsz online lottózni, hogy melyik lottó milyen és hogy mekkora nyeremények várnak rád. Ha már a weboldalon vagy, akkor mindenképpen meg kell nézned az Eurojackpot legutóbbi nyerőszámait, hiszen sosem tudhatod, lehet, hogy éppen te nyertél. Sok szerencsét kívánunk a játékhoz!

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK

Legnépszerűbbek